h

Nieuws uit 2019

30 december 2019

PS-fractie SP brengt werkbezoek aan Energiehuis Helmond

Foto: Bernhard Gerard

De fractie van de SP in Provinciale Staten heeft op 29 november 2019 een werkbezoek gebracht aan het Energiehuis Helmond. Ook een aantal actieve leden uit naburige SP-afdelingen waren aanwezig.

Lees verder
21 december 2019

SP brengt werkbezoek aan Staatsbosbeheer

De SP-fractie in Provinciale Staten en Staatsbosbeheer hebben vaak met elkaar te maken.

Lees verder
21 december 2019

Geen megaparking in Waalre-Noord; verkeersplan als geheel is positief

Het verkeer op het Veldhovense bedrijventerrein De Run barst uit zijn voegen. De grootste verkeersaantrekker is de chipmachinefabrikant ASML. Er is een overeenkomst gesloten tussen de provincie, Eindhoven en Veldhoven, ASML en het ministerie. Daarin gaat veel geld om. In deze overeenkomst staan goede maatregelen, zoals een buslijn, fietsvoorzieningen, wegverbetering en een systeem van parkeren op afstand (waarna een pendelbus of een elektrische fiets of iets in die geest). Een mogelijke locatie voor een parkeerplaats op afstand werd in het bosgebied van Waalre-Noord gezocht. De Eindhovense SP heeft meegewerkt aan een actie van Milieudefensie en een lobby van Natuurmonumenten om dit natuurgebied te beschermen. Dat is hoogstwaarschijnlijk gelukt.

Lees verder
10 december 2019

Enquête zwembad Tongelreep is opgestart

Op vrijdag 6 december 2019 zijn we met de actie begonnen over de aanstaande verbouwing van het zwembad De Tongelreep. Door middel van een enquête willen we achterhalen wat gebruikers van het zwembad vinden van de tegenwoordige plannen, die de Gemeente Eindhoven heeft voorgelegd. Deze actie duurt een week lang voort tot donderdag, 12 december, en vind plaats voor de hoofingang van het zwembad.

Lees verder
3 december 2019

TEKEN PETITIE TEGEN CETA

CETA is een handelsakkoord met Canada dat hele negatieve gevolgen voor Nederland kan hebben, ook in Eindhoven. Zo kan CETA invloed hebben op de kwaliteit van ons voedsel, op werknemersrechten, het klimaatverdrag van Parijs, de prijs van woningen, de hoogte van huren en dierenwelzijn. De Tweede Kamer moet binnenkort (waarschijnlijk januari) besluiten over het al dan niet ondertekenen van CETA. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier