h

Nieuws uit 2017

20 december 2017

Brede steun voor nieuw zwembad Tongelreep

Eindhoven gefeliciteerd! We krijgen eindelijk een nieuw zwembad in de Tomgelreep. Onze wethouder Jakob Wedemeijer kreeg brede steun van coalitie en het grootste deel van de oppositie. De VVD stemde natuurlijk tegen omdat men het nog groter en duurder wilde hebben maar daar ging de meerderheid van de raad niet in mee.

Lees verder
11 december 2017

Wall of Fame voor vrijwilligers uit Eindhoven

Foto: SP

Op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, is de tentoonstelling ‘Vrijwilligers maken de stad’ geopend. Tijdens een gezellige bijeenkomst in The Hub werd op een ludieke manier de tentoonstelling geopend door een ‘koninklijke’ Regine van Lieshout, manager Buurten van Lumens.

Lees verder
11 december 2017

SP steunt stakende leraren

Dinsdag 12 december staken de leraren in het basisonderwijs. In Eindhoven wordt er een stakingsbijeenkomst georganiseerd door de AOb. De SP steunt de stakende leraren.

Lees verder
10 december 2017

Wethouder biedt petitie 'Meer geld voor jeugdzorg' aan aan Tweede Kamer

Foto: SP

Op 4 december vertrok uit Eindhoven een bus vol mensen uit Eindhoven, Helmond en omgeving naar Den Haag om daar een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamerleden met een oproep om meer geld beschikbaar te stellen voor jeugdzorg. Op deze dag behandelde de Tweede Kamer namelijk de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel van de petitie is om ervoor te zorgen dat jongeren en gezinnen op tijd goede zorg krijgen wanneer dat nodig is, en om te voorkomen dat kinderen eerst op een lange wachtlijst komen voordat ze hulp krijgen. De groep van de aanbieders van de petitie bestond uit wethouders (met onze wethouder Jannie Visscher), zorgaanbieders en jongeren. SP-kamerlid Nine Kooiman diende op diezelfde dag een motie in om de minister te bewegen dat extra geld ook echt vrij te maken.

Lees verder
5 oktober 2017

Het groencafé: over de uitdaging voor onze stad

Foto: Sytze van der Veen

Onze stad staat voor een grote uitdaging. Het leven in het centrum van Eindhoven staat gelijk aan het roken van 7 sigaretten per dag. Een kind dat opgroeit in het centrum van Eindhoven en hier blijft wonen tot na zijn tienerjaren, zal gemiddeld 3 jaar eerder sterven ten gevolge van de luchtkwaliteit.

Lees verder
12 september 2017

Buurten in Gestel

Foto: Caro Goudriaan

Op 9 september 2017 is een groep SP-ers gaan buurten in Gestel om te horen wat er leeft in de wijk. In de omgeving van Schubertlaan hebben we gewoon aangebeld. We hebben gevraagd wat de gemeente nu eindelijk eens moet weten over de buurt. En we hebben gevraagd wat men in ons verkiezingsprogramma terug wil zien. Het werden boeiende gesprekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier