h

Nieuws uit 2016

28 december 2016

NRE terrein wordt volledig gesaneerd

Tijdens de Raadsvergadering van 20 december is besloten dat het NRE Terrein volledig gesaneerd zal worden. De SP heeft een amendement van het CDA gesteund, waarin werd voorgesteld om het terrein ‘Integraal plus te saneren’. Het gehele terrein wordt een meter diep afgraven, plus de met benzeen en cyanide vervuilde 'spots' worden volledig verwijderd. 

Lees verder
4 december 2016

Gratis Openbaar vervoer voor minima voor twee jaar gegarandeerd.

De SP fractie heeft er met de coalitie voor gezorgd dat de komende twee jaar mensen met een kleine beurs gebruik kunnen blijven maken van het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
28 november 2016

Eindhovense Sportvisie 2016-2020: Bewegen door verbinden

Foto: Gemeente Eindhoven / Cover Sportvisie 2016-2020

Op dinsdag 29 november 2016 werd de Sportvisie 2016-2020 aangenomen door de Eindhovense gemeenteraad. SP wethouder Jakob Wedemeijer heeft zich ingezet om de sportvisie te vormen en te bespreken met verschillende betrokken partijen in Eindhoven. In de sportvisie staat het thema ‘Bewegen door verbinden’ centraal. In de visie is meegenomen dat de maatschappij in de komende jaren steeds verder zal individualiseren, dat minder mensen gebonden willen zijn aan een sport en dat voor steeds meer mensen gezondheid een belangrijk thema is.

Lees verder
28 november 2016

Bed, bad en brood regeling blijft van kracht in Eindhoven

Het kabinet heeft de besloten dat er geen voorstel komt om de bed bad en brood regeling in stand te houden. Gemeente Eindhoven heeft besloten dat de regeling in Eindhoven wel doorgezet zal worden. De SP is blij dat de gemeente zich niet laat kennen en dat Eindhoven deze regeling zal doorzetten. Het is volgens de SP meer dan normaal om mensen niet aan hun lot over te laten. Blijkbaar denkt de landelijke overheid hier anders over.

Lees verder
14 november 2016

Buurten in de buurt: SP in gesprek met buurtbewoners Oude Spoorbaan

Foto: Roy Caris

De SP gaat graag in gesprek met mensen in de buurt. Dit keer ging de gemeenteraadsfractie naar Oude Spoorbaan om te horen wat er leeft. Oude Spoorbaan is een buurt in de wijk Rozenknopje in het stadsdeel Gestel in Eindhoven. 

Lees verder
14 november 2016

SP trots op sociale en groene kant van gemeentelijke begroting Eindhoven

Op 8 november is in de gemeenteraad de begroting besproken. De SP is trots op deze begroting, waar veel aandacht is voor onder andere sport, zorg, wonen en cultuur. De ambities van het college van burgemeester en wethouders zijn reëel en goed. De SP zal het college positief blijven steunen waar het nodig is om de stad nóg socialer en groener te maken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier