h

Bed, bad en brood regeling blijft van kracht in Eindhoven

28 november 2016

Bed, bad en brood regeling blijft van kracht in Eindhoven

Het kabinet heeft de besloten dat er geen voorstel komt om de bed bad en brood regeling in stand te houden. Gemeente Eindhoven heeft besloten dat de regeling in Eindhoven wel doorgezet zal worden. De SP is blij dat de gemeente zich niet laat kennen en dat Eindhoven deze regeling zal doorzetten. Het is volgens de SP meer dan normaal om mensen niet aan hun lot over te laten. Blijkbaar denkt de landelijke overheid hier anders over.

Dat het kabinet heeft besloten dat de bed-bad-brood regeling geen doorgang vindt, betekent dat gemeenten van het rijk geen extra geld meer krijgen om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen. Deze groep mensen kan nergens naartoe en zal op straat terecht komen met alle gevolgen van dien.

In Eindhoven is besloten dat de gemeente de regeling toch door zal zetten, ondanks dat de gemeente vanuit het Rijk hier geen financiële hulp voor zal krijgen. De SP is blij dat Eindhoven deze regeling doorzet. Het is meer dan normaal om mensen niet aan hun lot over te laten schijnbaar denkt de landelijke overheid hier anders over.

Reactie toevoegen

U bent hier