h

Nieuws uit 2009

31 december 2009

Kamers en appartementen in de Bennekel

Na noodkreten uit de buurt over de explosieve groei van het aantal panden met kamerverhuur en appartementensplitsing in vijf straten in De Bennekel heeft de SP daar buurtonderzoek gedaan. Het gaat om voormalige huurwoningen van de SWS en Trudo, die een jaar of twintig geleden verkocht zijn. Dit om het eigen woningbezit te bevorderen.

Lees verder
28 december 2009

Vragen over de herinrichting van het Stationsplein

Mede naar aanleiding van de raadsinformatiebrief van 3 november 2009, over de tijdelijke herinrichting van het Stationplein, heeft de SP een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Het Stationsplein heeft veel aandacht van de SP, omdat bij ieder gesprek dat wij voeren met taxi-chauffeurs de problemen op dit plein als eerste naar boven komen.

Lees verder
28 december 2009

Vragen over instortingsgevaar hoogbouw bij brand

SP-raadslid Bernard Gerard heeft vragen gesteld over een onderzoek, dat gedaan is in de nasleep van een brand in Rotterdam. In de parkeergarage onder een appartementencomplex heeft brand gewoed.

Lees verder
22 december 2009

Adviezen Cultuurtotaal na veel tumult overgenomen

CultuurTotaal is een ambitieus plan, een visie op cultuur in Eindhoven. Na twee jaar voorbereiding, waarin veel gesproken is met culturele instellingen en met de gemeentelijke sectoren, werd deze zomer de eerste stap gezet: er is een commissie aan het werk gegaan, onder leiding van de heer Jan Post.

Lees verder
21 december 2009

SP stelt vervolgvragen over verkoop huurwoningen Woenselse Heide

De SP heeft na een uitvoerig buurtonderzoek vragen gesteld over de verkoop van huurwoningen rond de Beijerlandlaan in de Woenselse Heide. De twee eisen waren "De verkoop van huurwoningen in onze wijk wordt voor twee jaar opgeschort" en "Leegstaande woningen worden snel weer verhuurd". Deze eisen werden door een grote meerderheid in de buurt gesteund. Ze worden niet ingewilligd.

Lees verder
21 december 2009

Actiegroep De 10 geboden voor Eindhoven Airport stuurt nieuwsbrief aan ondertekenaars manifest

De actiegroep De 10 geboden voor Eindhoven Airport (waarin o.a. de SP) heeft een nieuwsbrief gemaakt voor de 4500 mensen, die hun steun gegeven hebben aan de tien eisen, die gesteld worden aan de ontwikkeling van het vliegveld. Althans voorzover die email hebben, want de nieuwsbrief is digitaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier