h

Actiegroep De 10 geboden voor Eindhoven Airport stuurt nieuwsbrief aan ondertekenaars manifest

21 december 2009

Actiegroep De 10 geboden voor Eindhoven Airport stuurt nieuwsbrief aan ondertekenaars manifest

De actiegroep De 10 geboden voor Eindhoven Airport (waarin o.a. de SP) heeft een nieuwsbrief gemaakt voor de 4500 mensen, die hun steun gegeven hebben aan de tien eisen, die gesteld worden aan de ontwikkeling van het vliegveld. Althans voorzover die email hebben, want de nieuwsbrief is digitaal.

In de nieuwsbrief gaat de actiegroep in op wat er dit jaar gebeurd is. Vlak voor de zomervakantie wist de actie zo ongeveer alle regionale partijen op één lijn te krijgen, welke lijn niet ver afstond van wat de actiegroep wilde. Dit tot ongenoegen van Alders.

Actie spandoek
Actie spandoek

Sinds de vakantie houdt men zich in Den Haag met de kwestie bezig. Dat leidt tot nu toe over het algemeen niet tot publiceerbare feiten. Daarom hebben de ondertekenaars na de vakantie nog niet veel gehoord. De nieuwsbrief wil in deze leemte voorzien, voor zover mogelijk. Het gaat dan eigenlijk om twee dingen: de inschatting die men maakt van de toekomst van Schiphol en de rol van Defensie.

Als men de groei van Schiphol laag inschat, is de bestaande regionale overeenkomst ruim genoeg. Als men hem hoog inschat, komt men op dezelfde aantallen als eerder genoemd, maar dan pas in 2020. Bij Defensie gaat er over of Defensie plaats maakt en zo ja, hoeveel en onder welke voorwaarden.

Verder gaat de nieuwsbrief over wat er aan praktische acties ondernomen is, of ondernomen gaat worden.

Meer inlichtingen bij Bernard Gerard, b.gerard@kpnplanet.nl, 040-2454879.

U bent hier