h

Ingezonden berichten

SP EINDHOVEN IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN DE INGEZONDEN BRIEVEN. DE STREKKING VAN DE INGEZONDEN BRIEVEN HOEFT OOK NIET NOODZAKELIJKERWIJS OVEREEN TE KOMEN MET ONZE MENING.
5 oktober 2018

Vrijheid en democratie

De maakbaarheid van de samenleving duidt op de mate waarin de samenleving door overheidsingrijpen fundamenteel dient te worden veranderd naar de eigen ideologie. Bij de

Lees verder
11 september 2018

Armoede is slechte PR voor Eindhoven

Eindhoven wil 200.000 euro weghalen uit het potje voor de allerarmsten en voor eenzelfde bedrag meer reclame maken voor zichzelf. 

Lees verder
19 maart 2018

SP kiest voor bereikbaarheid en leefbaarheid.

In aanloop naar de verkiezingen is er heel veel discussie over verkeer en vervoer. In dit artikel schrijven de SP-lijsttrekkers uit Eindhoven, Helmond, Gemert-Bakel en Nuenen samen met SP-statenlid Willemieke Arts hoe zij hier tegenaan kijken.

Lees verder
11 maart 2018

Het Kunst & Cultuur debat

Het derde ‘Kunst & Cultuur’ debat in het TAC op 8 maart 2018, verliep een beetje knullig. Niet raar wanneer men beseft dat Kunst en Cultuur bij de gemeente één beleidsterrein is, terwijl de verschillende kunsten (letteren, beeldende kunst, muziek, toneel, e.d.) moeilijk met elkaar te vergelijken zijn.

Lees verder
13 oktober 2017

Openheid in de SP

In de afgelopen weken zijn er een aantal stukken in de krant verschenen over de sfeer in de partij. Te beginnen met het boek van Sharon Gesthuizen. Ook Tjitske Siderius kwam naar buiten met haar onvrede. Dan een publicatie van een partijlid uit Hoorn, die er stevig van baalde dat Hoorn niet mee mocht doen met de gemeenteraadsverkiezingen. En zaterdag een artikel in het Eindhovens Dagblad over Geldrop Mierlo waar Miranda Verdouw, die namens de SP wethouder is geworden, uit onvrede voor zichzelf met een partij start.

Lees verder
26 juni 2016

Brexit

De media kwamen superlatieven tekort om de ‘ramp’ te beschrijven die Brexit heet. Crisiscentra werden bemand en zelfs Bolkenstijn is de hele nacht opgebleven. Alle verloven van beurshandelaren waren ingetrokken en voor de zekerheid werden valiumpillen gratis verstrekt. Een reanimatieteam stond constant paraat.
Lees verder
4 februari 2016

BOEKBESPREKING: Little Big Number van Dirk Philipsen

Ik twijfelde of ik het boek zou kopen. Met Little Big Number wordt het GDP bedoeld, ofwel Gross Domestic Product, in het Nederlands Bruto Binnenlands Product en soms ook Bruto Nationaal Product. Een heel boek van 398 pagina’s dat gaat over 3 letters. Dat moet wel heel erg saai zijn! Het tegendeel bleek al gauw. Na slechts enkele pagina’s was ik gegrepen door het boek. Dirk Philipsen is een professor in de economische geschiedenis, opgeleid zowel in Duitsland en de US. Hij schrijft erg boeiend en legt de dingen goed uit, zoals het een hoogleraar ook betaamt.Wat is er zo bijzonder aan het GDP? Heel veel zou ik zeggen. Om te beginnen is het de manier van het berekenen van de (financiële) welvaart van een land, die ook nog eens in ieder land gebruikt wordt. In China, Rusland, Europa, de US; het maakt niet uit. Daarmee is het tevens het enige product dat in alle landen ter wereld gebruikt wordt.
Lees verder
28 januari 2016

Belastingontduiking van grote bedrijven

Terwijl wij ons in Nederland nog steeds een ongeluk bezuinigen, gaan de grote bedrijven nog steeds door met het werken via belastingconstructies. Nu een gewoon Nederlands bedrijf 25% winstbelasting betaalt, komen de multinationals weg met gemiddeld een procent of 7. Dat scheelt de staat vele miljarden per jaar aan inkomsten. Maar geen nood, dan verhogen we gewoon de loon/inkomstenbelasting; de belasting die u en ik betalen over ons loon. Op de site van de SP schrijft Tijmen Lucie daarover: ‘Het gevolg hiervan is een verschuiving van de lasten van kapitaal naar arbeid. Waren de opbrengsten uit winstbelasting in 2000 nog goed voor 18% van onze staatsinkomsten, in 2013 was dit nog maar 10%. Daar staat tegenover dat de opbrengsten uit loonbelasting in diezelfde periode zijn gestegen van 23 naar 34%.Wat de multinationals niet hoeven te betalen, moet dus door de gewone werknemer in Nederland worden opgebracht.’

Lees verder

Pagina's

U bent hier