h

WeSP

WeSP is het politiek café dat een aantal keer per jaar door SP Eindhoven georganiseerd wordt. Een WeSP wordt altijd georganiseerd om een thema zoals pensioenen. De WeSP bijeenkomsten zijn altijd openbaar toegankelijk. Dat wil zeggen voor zowel leden als niet-leden.

BIJEENKOMST OVER CETA!

KOM OOK!

SP Eindhoven organiseert een politiek café over CETA met als spreker voormalig Europarlementslid Anne-Marie Mineur, deskundige op het gebied van handelsverdragen.
• Bijeenkomst over het handelsverdrag met Canada “CETA”
• Usine, Lichttoren 6, Eindhoven
• Donderdag 24 oktober, 20.00 uur ( inloop 19.30 uur)

Lees verder
6 juni 2016

Politiek Café weSP: Participatie wet en menselijkheid; gaat dat samen?

Foto: Caro Goudriaan

30 mei 2016, Carte Blanche: De SP heeft wethouder Arjen Vliegenthart (SP Amsterdam) en wethouder Staf Depla (PvdA Eindhoven) uitgenodigd voor een debat over de Participatiewet. We horen veel geluiden van mensen met een uitkering dat er vanalles mis gaat sinds de invoering van deze wet en de aanpalende fraudewet. In het druk bezochte Politiek Café weSP in het intieme theater Carte Blanche werd de debattoon gezet door de vertoning van een deel uit de NCRV/NPO documentaire De Monitor van 1 maart 2015. Deze documentaire ging over de oma van een Bekende Nederlander Lange Frans die in de bijstand zat en als doodgewone oma een boete van € 34.000 moest betalen wegens het oppassen op haar kleinkinderen. Het daarop volgende debat over toepassing van de fraudewet werd op uitstekende wijze en met humor geleid door Anemoon Langenhoff. Anemoon is onder andere presentatrice van het populaire programma SPAM.

Lees verder
9 februari 2016

SP discussieavond met thema “De opkomst van IS” in volle zaal

Foto: Rob de Kruif

Op vrijdagavond 29 januari organiseerde de SP een discussieavond met het thema “De opkomst van IS” met inleiding door twee gastsprekers: Ir. Ing. Younis Lutfula (SP Statenlid Utrecht) Harrie van Bommel (SP Tweede Kamerlid). De volgepropte zaal in restaurant Usine in de Lichttoren in Eindhoven gaf aan dat het onderwerp erg leeft onder SP leden en andere belangstellenden. Maar…mogelijk heeft de na afloop te houden nieuwjaarsborrel ook wel een beetje bijgedragen aan deze hoge opkomst. We zijn tenslotte altijd wel te porren voor een bescheiden (bijna gratis)hapje en drankje nietwaar?

Lees verder
17 maart 2014

WeSP 16 maart 2014: Linksom uit de Crisis!

Hoe het 'rechtsom uit de crisis' gaat, hebben we de laatste jaren wel gemerkt. Maar hoe we ‘linksom uit de crisis’ kunnen komen was de uitdaging van deze weSP discussiemiddag. Na drie gevarieerde inleidingen en praktijkervaringen van een flink aantal deskundigen, bleek dat er geen eenvoudig eenduidig antwoord op deze stelling is. Daar was iedereen na afloop wel over eens.

Lees verder
5 maart 2014

Discussiebijeenkomst 'LINKSOM uit de CRISIS'

Op zondag 16 maart van 14.00-16.00 uur houdt SP Eindhoven een discussiebijeenkomst met het thema 'LINKSOM uit de CRISIS'. De bijeenkomst vindt plaats in Grandcafé Usine aan de Lichttoren 6.

Lees verder
2 november 2013

Wesp 25 oktober 2013: Pensioen, niet een generatieconflict maar politiek conflict

Tussen het creatieve ‘geweld’ van de Dutch Design Week door wisten vrijdag 25 oktober zo’n 50 mensen de weg te vinden naar Seats2meet op Strijp-S. Die avond was de flex- werk en vergaderlocatie het podium van het politiek café van de Eindhovense SP rond de vraag: ‘Pensioen, een generatieconflict?’

Lees verder
26 januari 2013

WeSP 25 januari 2013: Zorgen of Kansen?

Afgelopen vrijdag 25 januari 2013 is de eerste nieuwjaars-weSP, het politiek café onder leiding van Hans-Martin Don gehouden. Deze bijeenkomst en het debat stond in het teken van de AWBZ plannen van kabinet Rutte II en de lokale gevolgen daarvan voor Eindhoven.

Lees verder
4 december 2012

WeSP 30 november 2012: Veertig jaar SP- activisme in Eindhoven

In oktober van dit jaar is het 40-jarig bestaan gevierd van de Socialistische Partij, die in 1972 werd opgericht in Rotterdam. Dat is landelijk zonder al teveel bravoure en fanfare voorbij gegaan met alleen vermeldingen in de periodieken Spanning en de Tribune.

Lees verder
1 september 2012

WeSP 30 augustus 2012: SP en een ander Europa

Op donderdag 30 augustus vond in het zaaltje van Café Usine in de Lichttoren het politiek café weSP plaats. Ditmaal ging het over de SP en Europa. Voor de gelegenheid reisde Europarlementariër Dennis de Jong af naar Eindhoven, en was daarnaast ook Erik de Vries uitgenodigd.

Lees verder
22 januari 2012

WeSP 19 januari 2012: Nieuwjaarsbijeenkomst over armoede en daklozen

Donderdagavond 19 januari stroomde het kleine zaaltje in Grand Café Usine langzaam vol met belangstellenden. Hans Horsten was weer de gespreksleider en introduceerde als eerste Hugo en Piet van Rooij van stichting (Z)Onderdak.

Lees verder

Pagina's

U bent hier