h

Werkplein SP

3 juli 2012

Rapport WerkpleinSP naar Tweede Kamer

Als sluitstuk van werkpleinSP hebben we dinsdagavond 26 juni 2012 het rapport van werkpleinSP aan Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) aangeboden. Henk was ook aanwezig tijdens de opening van werkpleinSP op 1 maart. Het toeval wilde, dat hij dinsdagavond weer in Eindhoven was voor een debat over het PGB.

Lees verder
27 juni 2012

WerkpleinSP officieel afgerond

Aan alles komt een eind, zo ook aan WerkpleinSP. Op dinsdag 26 juni rondde SP Eindhoven WerkpleinSP officieel af door haar analyse en conclusies beschreven in 'WerkpleinSP, rapport over het 'Regionale beleid ondersteuning werkzoekenden' aan te bieden aan verantwoordelijk wethouder Monique List (VVD). Het rapport is gebaseerd op de ervaringen van ongeveer 100 mensen die werkloos geworden zijn en een bijeenkomst van WerkpleinSP hebben bezocht.

Lees verder
1 mei 2012

Inloopmiddagen Werkplein SP afgelopen

Afgelopen donderdag was de laatste inloopmiddag van Werkplein SP. We hebben tijdens de inloopmiddagen ongeveer 70 mensen gezien en geholpen. Sommigen kwamen een aantal keer, om ervaringen te delen, een brief of CV te laten nakijken enzovoort. Veel mensen hadden gewoon behoefte aan een motiverend praatje, of om de situatie op een rijtje te zetten. Het project is voorlopig ten einde, we denken nog na over een wat meer structurele hulp voor werkzoekenden. Want dat die hulp nodig is, is wel duidelijk!

Lees verder
12 april 2012

Werkloze digibeet telt niet mee

Werkplein SP ontdekte vanaf de start dat veel werkzoekenden niet of niet goed met de computer om kunnen gaan. Terwijl juist een werkzoekende bijna helemaal op zijn computer aangewezen is. Bij Werkplein SP blijkt dat maar liefst 1 op de 5 mensen niet goed om te kunnen gaan met de computer en internet.

Lees verder
4 april 2012

Werkplein SP met informatie bij Werkplein Mercado

Werkplein SP is inmiddels al weer een een maand aan de gang en al meer dan 50 mensen hebben het Werkplein SP te vinden. Om toch wat extra aandacht voor onze ondersteuning aan werkzoekenden te vragen, hebben we vanmiddag met informatie voor Werkplein Mercado gestaan.

Lees verder
24 maart 2012

Vorig jaar zei ik nog: "gelukkig heb ik nog een baan"

Donderdagmiddag 22 maart stelde SP Eindhoven voor haar initiatief Werkplein SP haar partijpand in Eindhoven open voor mensen die op zoek zijn naar werk. De SP houdt namelijk met haar initiatief Werkplein SP nog heel de maand april inloopmiddagen en cursussen voor mensen die werkloos zijn en moeite hebben met het vinden van een nieuwe baan.

Lees verder
16 maart 2012

Inloop Werkplein SP wordt goed gevonden

Deze week bleek tijdens de tweede inloop van Werkplein SP dat werkzoekenden uit de regio graag gebruik komen maken van de ondersteuning van de SP. De twee uur dat we open zijn was te kort om iedereen te helpen. Maar iets langer blijven is voor onze vrijwilligers geen probleem.

Lees verder
9 maart 2012

Eerste inloop Werkplein SP succes

Met meer dan 20 bezoekers kunnen we zeker stellen dat onze eerste inloop van Werkplein SP een succes was. Geweldig dat de mensen ons zo goed weten te vinden, maar triest dat het dus ook echt nodig is.

Lees verder
7 maart 2012

Publiciteit Werkplein SP op dreef

Gisteren waren we in het centrum, vandaag bij het Winkelcentrum Woensel om mensen te zoeken die we kunnen gaan helpen bij het Werkplein SP. De inloop van Werkplein SP gaat immers morgen voor het eerst open.

Lees verder
5 maart 2012

Werkt de Wet Werken naar Vermogen?

De zaal van Carte Blanche in Eindhoven was goed gevuld voor een openbare avond en de opening van WerkpleinSP. Zo’n honderd mensen, velen met het hart links, troffen elkaar donderdag 1 maart in Carte Blanche, een culturele instelling in Eindhoven. “Een ruimte voor lastige talenten”, zo omschrijft artistiek leider Stefan Jung de instelling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier