h

Inloopmiddagen Werkplein SP afgelopen

1 mei 2012

Inloopmiddagen Werkplein SP afgelopen

Afgelopen donderdag was de laatste inloopmiddag van Werkplein SP. We hebben tijdens de inloopmiddagen ongeveer 70 mensen gezien en geholpen. Sommigen kwamen een aantal keer, om ervaringen te delen, een brief of CV te laten nakijken enzovoort. Veel mensen hadden gewoon behoefte aan een motiverend praatje, of om de situatie op een rijtje te zetten. Het project is voorlopig ten einde, we denken nog na over een wat meer structurele hulp voor werkzoekenden. Want dat die hulp nodig is, is wel duidelijk!

Werkplein SP

We hebben de afgelopen tijd diverse workshops gegeven, en die trokken veel mensen. De mensen die deelgenomen hebben, toonden zich over het algemeen zeer tevreden. We hebben mensen uit alle lagen van de bevolking gezien, van lager tot hoger opgeleid, van jong tot oud. Jongeren hebben te weinig ervaring, boven de 50 melden mensen dat ze te oud bevonden worden. Bijna iedereen die langskomt heeft moeite met de werkwijze van het UWV, de werkmap blijkt voor niemand makkelijk te werken. Ook mensen met veel computerervaring lukt het niet goed om met de werkmap te werken. De eerste afspraak bij het UWV is pas na 3 maanden, ook dit wordt niet als positief ervaren. ‘Je moet het dus eerst maar zelf uitzoeken, terwijl het hartstikke moeilijk is als je werkloos wordt.’

De resultaten van de geboden hulp verwerken we in een verslag dat we aan de wethouder aanbieden. De hulp die wij hebben geboden laat zien waar bij het UWV de gaten vallen. En dat was de bedoeling. Om die gaten zichtbaar te maken, zodat de politiek daar iets mee kan doen.

U bent hier