h

Eerste inloop Werkplein SP succes

9 maart 2012

Eerste inloop Werkplein SP succes

Met meer dan 20 bezoekers kunnen we zeker stellen dat onze eerste inloop van Werkplein SP een succes was. Geweldig dat de mensen ons zo goed weten te vinden, maar triest dat het dus ook echt nodig is.

We stonden er met 8 vrijwilligers klaar voor en dat was maar goed ook, want de eerste twee klanten melden zich al ruim voor tijd. In een ongedwongen sfeer liep het SP partijhuis binnen een half uur helemaal vol en was elke vrijwilliger met een gesprek bezig met een of soms wel twee klanten tegelijk. Op een gegeven moment moesten de werkzoekende zelfs even wachtten, maar met een kopje koffie en wat lekkers was dat niet zo’n probleem.

Werkplein SP open!
Werkplein SP open!

Opvallend was nu al dat een aantal mensen met dezelfde problemen zitten: alles moet via de computer, maar die kunnen ze niet goed gebruiken. En als ze daarbij hulp vragen dan duurt het lang voordat ze geholpen worden.

Een aantal mensen was al langer werkloos en had een re-integratietraject doorlopen. Helaas zonder succes. Opvallende overeenkomsten hierbij waren dat de trajecten niet afgerond werden, dat de bureaus niet doen wat ze beloven en dat ze niet inspringen op waar behoeften aan was. Alleen deze middag al hebben we dat van een aantal mensen gehoord.

Onze vrijwilligers kunnen voorlopig even vooruit. Met een aantal is het begeleidingstraject al gestart en is er voor volgende week donderdag middag een vervolg afspraak gepland. De aanmeldingen voor de workshops, zie agenda, beginnen ook goed te lopen. We hebben dus goed ingeschat dat we werkzoekende op deze manier dus goed kunnen helpen.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier