h

Belanghebbendenparkeren

22 juli 2009

Parkeerwethouder Van Merrienboer schuift op in SP-richting (maar nog niet ver genoeg)

Ook PvdA-wethouder Van Merrienboer heeft ontdekt dat het belanghebbendenparkeren in woonwijken op de huidige basis niet van de grond komt. Het is simpelweg te duur. Er hoeft nog maar de helft + 1 van de bewoners voor te stemmen (eerst 2/3 deel), en de mensen doen dat slechts bij hoge uitzondering en alleen als de nood heel hoog is.

Lees verder
20 juli 2008

Opnieuw SP-vragen over Winkelcentrum Woensel

SP-raadslid Bernard Gerard heeft opnieuw vragen gesteld over het Winkelcentrum Woensel. Ze gaan over het parkeren door het personeel, over het parkeren in de omringende wijken, en over het matig functioneren van het centrum.

Lees verder
13 juli 2008

Vragen over parkeerbeleid Dommelhoefstraat en Patrijsstraat

Vragen van raadslid B. Gerard over het parkeren in de Dommelhoefstraat en de Patrijsstraat.

Lees verder
24 maart 2008

Opvattingen over belanghebbendenparkeren verschuiven wat in SP-richting

In deze kolommen hebben al de nodige beschrijvingen gestaan van lange, principiële discussies over de toekomstige beginselen van het auto- en fietsparkeren in het algemeen, en van het belanghebbendenparkeren in het bijzonder. Met name op dat laatste gebied liep de Eindhovense SP nogal uit de pas met de rest van de gemeenteraad. Het ziet ernaar uit dat dit minder wordt, en wel omdat de rest zijn pas begint aan te passen.

Lees verder
23 november 2007

SP stelt vragen over belanghebbendenparkeren na buurtonderzoek in wijken bij Catharinaziekenhuis

De SP heeft grote interesse voor het te ontwikkelen parkeerbeleid in de stad. In het eerste concept, dat onlangs in de commissie kwam, werd gekozen voor een aantal uitgangspunten. Sommige daarvan deelt de SP, andere niet. De SP heeft er geen moeite mee om bij een aantal publieksconcentraties meters neer te zetten, zowel om de gemeentelijke inkomsten te verhogen als om het gebruik van de auto binnen de stad terug te dringen.

Lees verder
20 oktober 2007

Hoe ik tot een fietsmiddagje kwam

In de raadsvergadering van 19 september diende Bernard Gerard een motie zo dat de bewoners van Winkelcentrum Woensel, Genovevalaan en Fr. Rooseveldlaan de eerste 2 jaar gratis mogen parkeren. Wethouder Erik van Merrienboer (Mobiliteit, Verkeer en Vervoer) had namelijk aan diezelfde bewoners tijdens een bijeenkomst in de Queen Bee beloofd dat hij zich daarvoor zou inzetten. Blijft de vraag wat er door hem aan de bewoners uitgelegd moest gaan worden als de stemming de andere kant was uitgegaan: 18 stemmen tegen en 22 stemmen voor.

Lees verder
24 september 2007

Belanghebbendenparkeren twee jaar gratis

In de raadsvergadering van 19 september diende de SP een actuele motie in over het belanghebbendenparkeren.

Lees verder
3 augustus 2007

SP lanceert nieuwe aanpak voor belanghebbendenparkeren in Eindhoven

Bewonerstarief voor belanghebbendenparkeren moet omlaag naar €10 per jaar!

Lees verder
13 april 2007

Betaald parkeren bij Winkelcentrum Woensel

Het plan om betaald parkeren in te voeren op Winkel Centrum Woensel- Noord dateert al van eerdere datum en is uitgesteld vanwege de renovatie van het centrum.
Per 1 augustus gaat het nu toch gebeuren en de bewoners uit de naaste omgeving (vlokhoven) zijn daar niet blij mee. Ze zijn bang dat er veel parkeeroverlast zal plaatsvinden in hun wijk en dat zij straks zelf geen plaats meer kunnen vinden om hun auto te parkeren.

Lees verder

U bent hier