h

Betaald parkeren bij Winkelcentrum Woensel

13 april 2007

Betaald parkeren bij Winkelcentrum Woensel

Het plan om betaald parkeren in te voeren op Winkel Centrum Woensel- Noord dateert al van eerdere datum en is uitgesteld vanwege de renovatie van het centrum.
Per 1 augustus gaat het nu toch gebeuren en de bewoners uit de naaste omgeving (vlokhoven) zijn daar niet blij mee. Ze zijn bang dat er veel parkeeroverlast zal plaatsvinden in hun wijk en dat zij straks zelf geen plaats meer kunnen vinden om hun auto te parkeren.

Toen de plannen door de Gemeente werd toegelicht tijdens een vergadering van het Stadsdeelteam- Noord, ontstond er bij de aanwezige buurtbewoners nogal wat wrevel over deze gemeentelijke maatregel. Het is namelijk ook de bedoeling dat er in de naaste omgeving van het winkelcentrum in de woonwijken betaald parkeren gaat plaatsvinden.
Dit om te voorkomen dat winkelend publiek hun auto’s in de wijk gaan parkeren.
De bewoners zijn geschrokken van dit plan, want dat betekent voor hen, dat zij verplicht worden hieraan mee te betalen omdat zij dan een vergunning nodig hebben, (die hen op extra kosten brengt) om hun auto te kunnen blijven parkeren in hun wijk. Bovendien is een vergunning géén garantie dat men voor de eigen deur kan parkeren, wat in een wijk waar veel ouderen wonen die vaak slecht ter been zijn, gezien wordt als afbreuk van hun wooncomfort.

Er is inmiddels een klankbordgroep actief die aan het aftasten is wat de gevolgen in de naaste omgeving van het winkelcentrum zullen zijn voor de buurtbewoners. Zal het werkelijk zo’n vaart lopen met de uitstroom van auto’s naar de naaste omgeving, zodat het gerechtvaardigd is om in de wijk parkeerplaatsen voor vergunninghouders te creëren, waarvan de wijkbewoners de rekening krijgen gepresenteerd?

Willemieke Arts en Tineke Tilborghs (Beide SP- leden, zijn de leidende factor in deze groep).
De klankbordgroep doet onderzoek naar deze vragen en benaderen winkeliers en bewoners van de flat óp het winkelcentrum. Hun bevindingen zullen worden teruggekoppeld naar Paul van Loon Gemeenteambtenaar, die voor de klankbordgroep coördineert.

De maatregel gaat in augustus 2007 in. Dan is het vakantietijd en de klankbordgroep is bang dat het invoeren van deze maatregel nu ongemerkt, zonder verder overleg tóch ingevoerd gaat worden omdat veel mensen dan met vakantie zullen zijn.
Er wordt hard gewerkt, zodat het resultaat van het onderzoek op tijd op het bureau van de gemeente zal komen te liggen, zodat hun bevindingen nog mee kunnen tellen bij de vraag of het werkelijk noodzakelijk is om betaald parkeren ook in de wijk door te voeren.

Mieke Batenburg

U bent hier