h

Vragen over parkeerbeleid Dommelhoefstraat en Patrijsstraat

13 juli 2008

Vragen over parkeerbeleid Dommelhoefstraat en Patrijsstraat

Vragen van raadslid B. Gerard over het parkeren in de Dommelhoefstraat en de Patrijsstraat.

Geacht College,

ik ben benaderd door prof. dr. Van Kokswijk, wonend in de Dommelhoefstraat, over het betaald en belanghebbendenparkeren aldaar.

Het zal u niet ontgaan dat de opvatting van dhr. van Kokswijk op een aantal punten lijkt op die van de SP. Dat is echter niet het gevolg van enige bemoeienis van onze kant met deze twee straten. Wij namen er pas zeer onlangs kennis van, nadat de gebeurtenissen hun beloop al gehad hadden.

Ik zie de gang van zaken als een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat onder de in augustus 2007 afgesproken "fiscale" belanghebbendenregeling, geen politiek draagvlak onder de bevolking bestaat. De bevolking wil een belanghebbendenregeling voor een redelijke prijs en op zo'n manier, dat de kans groot is dat de eigen auto in de wijk kan staan. Men kiest dus spontaan voor het strafrechterlijk model, waar een meerderheid van de Raad in augustus niet aan wilde, en waar de SP al jaren vergeefs voor pleit.

Dhr. van Van Kokswijk beweert in zijn Zwartboek (dat ik vanmiddag op de mail binnenkreeg), dat er fouten gemaakt zouden zijn en dat er op een onaanvaardbare manier naar de gewenste uitkomst toegewerkt is. Verder beweert dhr. Van Kokswijk dat het eigen autobezit van de bewoners zelf geen probleem is, welke bewering mij bevestigd is in enkele telefoongesprekken die ik in de buurt gevoerd heb. Ook uit deze telefoongesprekken komen nogal wat vragen en negatieve opmerkingen over de gang van zaken naar voren.

Vanwege de vakantie (zowel van mij als van een heleboel buurtbewoners) ben ik niet in staat om de beweringen van dhr. Van Kokswijk volledig op hun merites te beoordelen. Ongeveer half augustus ga ik mij verder in de kwestie verdiepen. Misschien gooit de SP er een buurtonderzoek tegenaan.

Om zicht te krijgen op de problematiek zou ik u de volgende (voorlopige) vragen willen voorleggen:
1) Wilt u een reactie geven op het verhaal van dhr. Van Kokswijk?
2) Kunt u mij verslagen doen toekomen van de buurtvergaderingen die er geweest zijn?
3) Kunt u mij een copie van het enquêteformulier bezorgen, met bijbehorende tekst?
4) Kunt u aangeven welke richtlijnen u volgt bij het afnemen van een dergelijke enquête (wie is gerechtigd mee te doen, hoe is de verificatie van dat recht, wat gebeurt er met opmerkingen die bewoners ongevraagd aan de enquête hechten?)
5) Kunt u mij zo gespecificeerd mogelijk aangeven wat de uitslag van de enquête was?
6) kunt u mij inzicht geven in de adviezen van onze eigen juridische afdeling in deze kwestie?

Het is u overigens bekend, dat dhr. van Kokswijk gewoon op zijn huidige adres ingeschreven blijft staan? Het huis wordt nu gerenoveerd, maar als dat klaar is trekt hij er weer in.

Met vriendelijke groeten,

B.Gerard

U bent hier