h

Bibliotheek Eindhoven

10 maart 2014

Bibliotheek Witte Dame gesloten

Bijna de enige bibliotheek die nog in de stad te vinden is,  in de witte dame, bleek zondag toch gesloten.

Lees verder
21 september 2013

Wethouder werkt liefst zonder bemoeials

Deze indruk geeft wethouder Schreurs steeds meer. Op 23 april werd bij de behandeling van het pijndossier bibliotheekbezuiniging een amendement (pdf-file) aangenomen: drie maanden voor de sluiting van elk filiaal zouden de alternatieven voor de bibliotheekfunctie in de wijk naar de raad komen.

Lees verder
26 april 2013

SP stemt tegen bezuinigingen op de bibliotheek

Afgelopen dinsdag 23 april heeft de SP tegen de bezuinigingen op de bibliotheek gestemd. Tijdens de ingelaste commissievergadering en de vergadering van de gemeenteraad heeft de wethouder de vele zorgen van de SP niet weg kunnen nemen.

Lees verder
20 april 2013

Afronden bibliotheekstory?

Het bibliotheekdossier kent een lange geschiedenis. Een wethouder die de subsidie wil halveren, raadsleden die haar voorstellen daartoe niet zien zitten, een uitstel met voorlopig een beperkte bezuinigingsronde, een stuurgroep die onderzoekt en met een rapport komt, een raadsvoorstel vol vage zaken, raadsleden die dat voorstel weer niet zien zitten, een aangepast voorstel, ter plekke in de commissievergadering aangereikt, raadsleden die een nieuwe bespreking willen, een bibliotheekdirecteur die bang is voor de financiële gevolgen van uitstel, volgt u het nog?

Lees verder
29 maart 2013

Meer een boekenkast dan een openbare bibliotheek

“Beter iets dan niets!” Zo reageerde veel volwassenen en kinderen op de vraag “Bent u tevreden over de biep-punten” afgelopen week. De SP stond een middag bij de school en de winkels in het Karregat en bezocht zorgcentrum Berckelhof. Al gauw bleek dat de bieb-punten niet te vergelijken zijn met de situatie van voor 1 januari 2012 toen filiaal Herzenbroeken nog gewoon open was.

Lees verder
30 mei 2012

Een toekomst voor de bibliotheek?

Het heeft lang geduurd, maar op 29 mei werd er dan eindelijk weer met de raadsleden gesproken over de stand van zaken rond de bibliotheek. Vooraf werden we overspoeld met rapporten en notities. Het was de bedoeling dat de commissieleden hun mening gaven over de voortgang van de reorganisatie van de bibliotheek.

Lees verder
2 januari 2012

Eerste Bibliotheek definitief dicht

31 december 2011: De laatste dag dat mensen boeken kunnen lenen bij de bibliotheek in het Karregat. Volwassenen kunnen daarna terecht in het steunpunt in verpleeg- en verzorgingshuis Berckelhof. De kinderboeken komen waarschijnlijk op een basisschool terecht, maar het is nog niet duidelijk welke.

Lees verder
1 januari 2012

Weinig leven in bibliotheekpunt Berckelhof

Woensdagmiddag hebben we een bezoek gebracht aan het nieuwe bibliotheekpunt in verpleeg- en verzorgingshuis Vitalis Berckelhof. In de folder staat dat 'het een zelfservicepunt is waar je eenvoudig zelf je materialen kan lenen' en 'het brengt met een gevarieerde collectie voor volwassenen de bibliotheek nog dichter bij u!'. Dat klopt als je in de buurt woont van de Berckelhof en je verstand hebt van computers.

Lees verder
9 november 2011

Het boek voor het behoud van de bibliotheek aan wethouder aangeboden

Net voor de marathon-raadsvergadering over de begroting van 2012 hebben we de SP bieb estafette afgerond. Dit hebben we gedaan door wethouder Schreurs ‘Het boek voor het behoud van de bibliotheek’ aan te bieden.

Lees verder
4 september 2011

Bieb estafette levert dik boekwerk op

Vrijdag 2 september; de laatste stap in de estafette actie voor behoud van de bieb. In de witte dame werden de goed gevulde boeken opgehaald. Heel veel bezoekers hebben meegeschreven aan het boek voor behoud van de bieb.

Lees verder

Pagina's

U bent hier