h

Het boek voor het behoud van de bibliotheek aan wethouder aangeboden

9 november 2011

Het boek voor het behoud van de bibliotheek aan wethouder aangeboden

Net voor de marathon-raadsvergadering over de begroting van 2012 hebben we de SP bieb estafette afgerond. Dit hebben we gedaan door wethouder Schreurs ‘Het boek voor het behoud van de bibliotheek’ aan te bieden.

In dit boek hebben we een verzameling van citaten en een verslag van de opmerkingen bij elkaar gezet die de Eindhovense bibliotheek-bezoekers hebben opgeschreven. Deze boeken hebben bij alle bibliotheek filialen in de stad gelegen. In deze boeken gaven de burgers van de stad aan, waarom zij vinden dat de bibliotheek in hun wijk moet blijven.

Anke van Hest leest enkele van de reacties voor
Anke van Hest leest enkele van de reacties voor / Foto: Mieke Lavrijsen

‘Als er één culturele voorziening is die jong en oud, welgestelde én armoedzaaier, hooggeleerde of met alleen basisschool bereikt, is het de bieb wel’. ‘Het college kiest voor peperdure ego gerichte speeltjes als design, brainport en PSV. Terwijl de broodnodige wijkfilialen van de bieb moeten sluiten. Dit is kortzichtig, dit is niet slim, dit is niet goed. Eindhoven onwaardig dus’. Dit zijn 2 van de ruim 2400 reacties die we van de zomer te horen kregen tijdens onze bieb estafette. 2400 reacties die er niet om liegen. 2400 bieb gebruikers die vinden dat deze bezuinigingen niet de juiste keus is.

Het aanbieden van het boek
Het aanbieden van het boek / Foto: Mieke Lavrijsen

Wethouder Schreurs was niet echt geïnteresseerd in onze resultaten. Zij is nog steeds helemaal overtuigd dat de oplossing om de bieb in een zorginstelling onder te brengen een goede oplossing is. Ook al is dit in Den Bosch al eens geprobeerd en niet echt geslaagd. Gelukkig hadden we voor elk raadslid ook ‘Het boek voor het behoud van de bibliotheek’ bij ons. We gaan er vanuit dat zij met meer belangstelling deze samenvatting bekijken en lezen wat de kiezers van Eindhoven willen.

Reportage Studio040

Lees hier (pdf-file) ‘Het boek voor het behoud van de bibliotheek’.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier