h

Wel en wee van de Wethouders

8 september 2017

Samen bereik je meer

Bij de SP weten we dat al lang, maar het is weer eens bewezen: samen met anderen bereik je meer dan in je eentje. Dat werd onlangs weer eens duidelijk in Eindhoven bij het bestrijden van overlast door treinverkeer.

Lees verder
11 juni 2017

Onze kinderen, onze toekomst

Sinds 2015 is het een taak van gemeenten om jeugdzorg te regelen. Ik voel dit als wethouder jeugd als een grote verantwoordelijkheid. Het betekent dat er passende zorg moet zijn voor kinderen of jeugdigen die dat nodig hebben. Soms gaat het om hele ernstige situaties waar bijvoorbeeld sprake is van mishandeling of ernstige pyschische klachten die in enkele gevallen zelfs tot levensgevaar kunnen leiden.

Lees verder
27 februari 2017

Atletiekbaan voor aangepast Sporten

Het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum aan de Hondsheuvels wordt aangepast. Naast een uitbreiding van 6 naar 8 banen om de groei van de atletieksport te faciliteren komen er ook rondom de baan voorzieningen voor aangepast sporten.

Lees verder
17 januari 2017

Van verdrietig naar blij

Wat een verschil van dag en nacht: het grote verdriet dat de brand in basisschool “De Rungraaf” in Vlokhoven op Nieuwjaarsdag teweeg bracht en de blijde gezichten anderhalve week later bij het binnengaan in de nieuwe school.

Lees verder
12 november 2016

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf

Foto: Foto: Gemeente Eindhoven / Gemeente Eindhoven

Gelukkig gaat het met de meeste kinderen in Eindhoven goed. Ze groeien op bij ouders/verzorgers die van ze houden en ze stimuleren om hun talenten te ontwikkelen. Maar in ieder gezin is er wel eens iets aan de hand. Opvoeden is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend.

Lees verder
4 september 2016

Zomerschool

Jakob Wedemeijer en Jannie Visscher zijn wethouders voor de SP in Eindhoven. In deze rubriek vertellen zij over wat hun werk inhoudt. Dit keer bracht Jannie een bezoek aan de "zomerschool". 

 

Lees verder
4 april 2016

Wat te doen tegen angst voor aanslagen?

In het nieuws hoorde ik dat vliegveld Zaventem weer voorzichtigjes open gaat. De schrik zit er goed in bij onze zuiderburen na de aanslagen van 22 maart in Brussel. Brussel ligt maar zo'n 130 kilometer hiervandaan. Er zijn veel Eindhovenaren die, veelal voor hun werk, regelmatig in Brussel moeten zijn. Ook Turkije is dit jaar al meer dan eens getroffen door aanslagen. Turkije ligt veel verder weg dan Brussel of Parijs maar doordat veel mensen uit onze stad daar familie hebben wonen lijkt dat ook dichterbij dan het qua kilometers is. Voor de getroffen mensen is het leed niet te overzien.

Lees verder
21 maart 2016

Sport verbroedert en verbindt, ook tijdens de Dutch Street Cup 2016

Foto: Bianca van Kaathoven

Op zaterdag 19 maart was ik als wethouder bij de Dutch Street Cup. Een initiatief van Het Leger des Heils, Neos en stichting Life Goals. Elk jaar organiseren zij een voetbaltoernooi voor daklozen. Het bij elkaar komen, voor elkaar strijden, opdoen van ritme en gezond bewegen staan hierbij centraal. Voetbal zorgt er hier voor dat mensen zich verbonden voelen aan een team, samen winnen, samen sporten en samen verliezen verbroedert. Tijdens de wedstrijden merk je dat er de wil is om te winnen, maar als de wedstrijden af zijn gelopen, is er voor iedereen waardering voor het spel, de inzet en het plezier dat er beleefd wordt aan samen sporten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier