h

Buslijn 55 terug in Tongelre: Eindhoven trekt de portemonnee

28 februari 2018

Buslijn 55 terug in Tongelre: Eindhoven trekt de portemonnee

Zondag 25 februari was het eindelijk zo ver: er rijdt weer een busje langs de haltes van voormalige buslijn 55 in Tongelre. Provincie Noord-Brabant had lijn 55 laten vervallen, maar daar waren heel veel bewoners het niet mee eens. Zij startten een actie om lijn 55 terug te krijgen en kregen daarbij steun van verkeerswethouder Jannie Visscher. De provincie wilde er niet aan meewerken om de buslijn terug te krijgen. Daarom heeft Gemeente Eindhoven nu zelf de portemonnee getrokken en betaalt zij voor het komende jaar vier keer per dag een busje dat alle haltes van voorheen lijn 55 aandoet.

Foto: SP

De reizigers betalen hetzelfde tarief als in de gewone bus. De route begint op de Pagelaan en eindigt bij het station. Tussendoor worden oa winkelcentrum Haagdijk en ouderencentrum Dommelhoef aangedaan. 

Het komende jaar gaan we proberen ervoor te zorgen dat de provincie het busvervoer vervolgens weer gaat verzorgen. De provincie is van plan om in Eindhoven, net als nu al in Helmond, vanaf volgend jaar flexibele busritten te introduceren die je op elk moment van de dag kunt bestellen. Dat kan wellicht een mooi vervolg zijn op de nieuwe lijn 55.

Foto: SP

Voorlopig kunnen de mensen van en naar Tongelre weer dagelijks met de bus (ook op zondag). Zo zie je maar weer dat wanneer mensen hun krachten bundelen en een SP-wethouder haar best doet er mooie dingen kunnen gebeuren!

Zie ook het artikel in het Eindhovens Dagblad en een bericht met filmpje op Studio040 hierover.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier