h

Reflection day, zichtbaarheid in het verkeer.

14 februari 2017

Reflection day, zichtbaarheid in het verkeer.

Foto: Jannie Visscher

Als wethouder verkeer houd ik me onder andere bezig met verkeersveiligheid. Ik vind het belangrijk dat we kinderen leren goed uit te kijken en geen risico's te nemen in het verkeer.

Waar niet iedereen bij stilstaat is het belang van goede zichtbaarheid voor andere verkeersdeelnemers.  Veel automobilisten hebben 't wel eens meegemaakt: opeens doemt er een voetganger op in het donker en je schrikt je rot.

Je moet er niet aan denken dat zoiets jouw kind overkomt: niet goed gezien worden door iemand in de auto. 

Daarom organiseren we in de gemeente Eindhoven al vijf jaar lang de campagne "Reflection Day". Leerlingen op basisscholen wordt geleerd hoe belangrijk het is dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Dat betekent niet alleen goede verlichting op de fiets maar ook reflecterende kleding.

De organisatie is in handen van Jan van Schijndel van VanSchijndelAdvies. De leerlingen krijgen gastlessen waarbij allerlei veiligheidsmiddelen worden uitgereikt zoals bijvoorbeeld reflecterende hesjes, armbanden en stickers om de zichtbaarheid in het verkeer te vergroten. Er is ook een wedstrijd aan verbonden: wie het meest geflitst (gefotografeerd) wordt is de winnaar.

Deze winter gingen de prijzen naar leerlingen van basisschool De Boog in Tongelre. 

In totaal deden 15 Eindhovense scholen mee met in totaal plm 2300 kinderen. Ik hoop dat door deze actie niet alleen de kinderen maar ook hun ouders nooit meer vergeten hoe belangrijk goede zichtbaarheid is wanneer je in het donker op pad gaat. En dat er geen ongelukken gebeuren!

Op de foto ziet u de winnaars van Reflection day, leerlingen van basisschool De Boog in Tongelre.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier