h

Boekbesprekingen

6 januari 2014

Boekbespreking "De val van SNS-Reaal"

Het boek is geschreven door Vasco van der Boom, Pieter Couwenbergh, Cor de Horde, Pieter Lalkens en Martine Wolzak, allen journalisten van het Financieel Dagblad (FD). De subtitel van het boek is: ‘Hoogmoed, het snelle geld en blinde ambitie’.

Lees verder
2 december 2013

Boekbespreking “De ondergang van de SNS Bank” door Hetty v/d Laar

Hetty van de Laar noemt zichzelf een klokkenluider tegen wil en dank. In haar boek beschrijft zij de gang van zake bij de SNS-afdeling vastgoed, de SNSPF (SNS Property Finance) genoemd.

 

Lees verder
22 oktober 2013

Gratis geld is geen verspilling

In het algemeen bestuur van de Eindhovense SP zijn de voordelen van het onvoorwaardelijk basisinkomen al eens aan de orde geweest door een presentatie van de vereniging Basisinkomen en op 1 mei 2013 werd er een manifestatie De Lange Mars-Eerste Dag van het basisinkomen gehouden.

Lees verder
28 juli 2013

De schadelijke invloed van digitale hulpmiddelen in het onderwijs

Eind juni zat Jasper van Dijk, SP-kamerlid en onderwijswoordvoerder bij het praatprogramma van Knevel en van de Brink om te discussiëren met Maurice de Hond over een nieuw fenomeen, namelijk de iPad-basisschool. Maurice de Hond heeft mede het initiatief genomen om in Nederland een nieuw schooltype op te zetten die ook wel Steve Jobsscholen worden genoemd en waar digitale hulpmiddelen een centrale rol in het onderwijs vervullen.

Lees verder
14 november 2012

Boekbespreking "Het Rijke Rooie Leven" van Ronald van Raak

Dit in 2006 door uitgeverij Aspekt uitgegeven boekje beschrijft meerdere verhalen over het socialisme in Nederland. De korte verhalen zijn ondergebracht in 20 hoofdstukjes. Eruit springend zijn de artikelen over de socialistische politici Ferdinand Domela Nieuwenhuis en Henk Sneevliet, de wethouders Floor Wibaut en Monne de Wiranda alsook Willem Drees (de latere minister) en de activisten Dirk de Vroome en Remi Poppe en kunstenaars Albert Hahn en Joris Ivens.

Lees verder
11 oktober 2012

Boekbespreking "Op zoek naar vrijheid"

 Dit nieuwe boek van SP ideoloog Ronald van Raak is in meerdere opzichten verrassend. Allereerst is het een verzameling columns die al eerder zijn verschenen en geen diepgaande samenhangende filosofische beschouwing over het begrip vrijheid, zoals je zou kunnen verwachten.

Lees verder
22 augustus 2012

Boekbespreking "Europa en het Hoger Onderwijs"

Zo luidt de titel van een nieuw boekje en zesde deel uit de reeks “Europa in de praktijk” en uitgegeven voorjaar 2012 door Comité Ander Europa.

Lees verder
14 januari 2012

Boekbespreking "Europa en de Crisis"

In de reeks “Europa in de praktijk” zijn recentelijk weer een aantal publicaties verschenen waaronder deze kleine, eenvoudig geschreven brochure van veertig bladzijden. De reeks is betaald met geld uit het Europafonds en is bedoeld om maatschappelijke organisaties de kans te geven de burgers te informeren over Europa. Slechts 2% van het budget komt terecht bij organisaties die kritisch staan tegenover Europa en daaraan hebben we deze reeks te danken.

Lees verder
1 december 2011

Boekbespreking "Het Land is moe" van Tony Judt

Met als oorspronkelijke titel “Ill fares the land” verscheen het boek begin 2010, hetzelfde jaar waarin de Britse eminente historicus Tony Judt ook overleed.

Lees verder
26 augustus 2011

Boekbespreking "Links" van Sjaak van der Velden

Dit in 2010 verschenen boekje bij uitgeverij Aksant, geeft een gedegen historische beschrijving van bijna 130 jaar socialistische politiek in Nederland. Deze nieuwe uitgave is een geactualiseerde versie van zijn eerdere boek “Van SDB tot SP”. De auteur is zelf lid van de SP al vanaf 1972 en actief als publicist ook voor het Wetenschappelijk SP-tijdschrift Spanning.

Lees verder

Pagina's

U bent hier