h

Ruit om Eindhoven

De Ruit om Eindhoven is een initiatief van Rijk en Regio om aan de oostkant van Eindhoven een snelweg aan te leggen om de bereikbaarheid van Eindhoven te vergroten. De Ruit dreigt echter ook natuur te doorkruisen en is een grote verandering op de regionale indeling ten oosten van Eindhoven. SP volgt de vorderingen van de planning van de Ruit op de voet en waakt ervoor dat voldoende mensen van de Ruit weten.

21 november 2014

Petitie tegen Ruit om Eindhoven ingediend bij Tweede Kamer

Het Platform Noord-Oost Corridor (NOC) heeft op 18 november 2014 een petitie ingediend tegen aanleg van de Ruit om Eindhoven. Het Platform NOC heeft vooral bezwaar tegen een nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal, nu een rust- en recreatiegebied met belangrijke natuurwaarden zoals het Dommeldal, de Breugelse Beemden en de Ruweelsels. Daarnaast is het NOC  bezorgd voor een extra aanslag op het leefklimaat in wijken als Helmond-Oost en de Eindhovense wijk Blixembosch, waar het verkeer sterk toe gaat nemen.

Lees verder
16 november 2014

Gemeenteraad Eindhoven zegt nee tegen de Ruit

Als het aan de meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad ligt, komt de Ruit om Eindhoven er niet. Er moet namelijk eerst worden geïnvesteerd in minder ingrijpende oplossingen, zoals Smart Mobility, en verbreding van de A58 en A67. Dat is uitgesproken tijdens de marathonvergadering op 4 november. Toen moest er namelijk gestemd worden over het voorkeursalternatief wat door de Provincie is voorgelegd. In het coalitie-akkoord was al opgemaakt, dat wat de vier coalitiepartijen betreft, de Ruit er niet komt.

Lees verder
18 juni 2014

Eindhovense raad neemt amendement over de Ruit aan

Tijdens de gemeenteraadsvergadering over de jaarrekening, op dinsdag 17 juni, werd er behalve over de jaarrekening ook nog gesproken over andere zaken. Bijvoorbeeld over de Eindhovense zienswijze op de begroting van het MRE (Metropool Regio Eindhoven).

Lees verder
16 juni 2014

SP Brabant stelt vragen over verspreiding folder Ruit

Eerder deze maand is in de regio Eindhoven en Helmond een flyer verspreid over de Ruit om Eindhoven. De fraaie folder - uitgebracht door de provincie - legt zonder een sprankje twijfel uit waarom de wegenruit rond Eindhoven voltooid moet worden. Dit wekt enige verbazing, immers recent hebben Eindhoven en Helmond een heel ander standpunt ingenomen.

Lees verder

U bent hier