h

Red de Zorg

6 juni 2016

Politiek Café weSP: Participatie wet en menselijkheid; gaat dat samen?

Foto: Caro Goudriaan

30 mei 2016, Carte Blanche: De SP heeft wethouder Arjen Vliegenthart (SP Amsterdam) en wethouder Staf Depla (PvdA Eindhoven) uitgenodigd voor een debat over de Participatiewet. We horen veel geluiden van mensen met een uitkering dat er vanalles mis gaat sinds de invoering van deze wet en de aanpalende fraudewet. In het druk bezochte Politiek Café weSP in het intieme theater Carte Blanche werd de debattoon gezet door de vertoning van een deel uit de NCRV/NPO documentaire De Monitor van 1 maart 2015. Deze documentaire ging over de oma van een Bekende Nederlander Lange Frans die in de bijstand zat en als doodgewone oma een boete van € 34.000 moest betalen wegens het oppassen op haar kleinkinderen. Het daarop volgende debat over toepassing van de fraudewet werd op uitstekende wijze en met humor geleid door Anemoon Langenhoff. Anemoon is onder andere presentatrice van het populaire programma SPAM.

Lees verder
12 oktober 2015

SP Eindhoven presenteert rapport: Menselijke maat in de zorg?

Foto: Sas Schilten

SP Eindhoven presenteerde op 13 oktober 2015 het rapport 'Menselijke Maat in de Zorg?' met ervaringen uit de zorg uit regio Eindhoven. In het rapport staan voorbeelden van hoe slecht het soms gesteld is met de zorg. De belangrijkste conclusie: Het is niet menselijk meer! Binnen de zorg in het algemeen lijkt weinig oog meer voor de menselijke maat. Continuïteit van zorg, maar ook kwaliteit van leven lijken uit het oog verloren. We hopen van harte dat dit rapport bijdraagt aan een ommekeer in de zorg in Eindhoven en omgeving. 

Lees verder
26 augustus 2015

SP op Woenselse Markt voor Red De Zorg-manifestatie

Foto: SP

Op 15 augustus waren we met een hele ploeg SP-ers en leden van de AbvaKabo op de Woenselse Markt in Eindhoven. We willen zo veel mogelijk mensen uitnodigen om mee te gaan naar de landelijke manifestatie Red De Zorg op 12 september. Dat lukte; er zijn volop flyers uitgedeeld en meegenomen. Mensen gaan de site opzoeken van de FNV om zich aan te melden. Mensen die vanwege hun handicap, leeftijd of werk niet kunnen maar wel willen komen, lieten zich fotograferen. Zo kunnen ze er niet in persoon, maar wel op de foto bij zijn.

Lees verder

U bent hier