h

SP Eindhoven presenteert rapport: Menselijke maat in de zorg?

12 oktober 2015

SP Eindhoven presenteert rapport: Menselijke maat in de zorg?

Foto: Sas Schilten

SP Eindhoven presenteerde op 13 oktober 2015 het rapport 'Menselijke Maat in de Zorg?' met ervaringen uit de zorg uit regio Eindhoven. In het rapport staan voorbeelden van hoe slecht het soms gesteld is met de zorg. De belangrijkste conclusie: Het is niet menselijk meer! Binnen de zorg in het algemeen lijkt weinig oog meer voor de menselijke maat. Continuïteit van zorg, maar ook kwaliteit van leven lijken uit het oog verloren. We hopen van harte dat dit rapport bijdraagt aan een ommekeer in de zorg in Eindhoven en omgeving. 

Eind 2014 kwamen er bij de SP een groot aantal klachten binnen als gevolg van de bezuinigingen in de zorg. Een aantal medewerkers uit de thuiszorg trok hard aan de bel. Niemand wilde met naam en toenaam genoemd worden. Medewerkers waren bang om ontslagen te worden. Cliënten waren bang hun indicatie te verliezen. Om goed zicht te krijgen op het probleem heeft de SP Eindhoven mensen uitgenodigd om anoniem aan te geven wat de ervaren problemen zijn. Uit een groot aantal reacties ontstaat wel een helder beeld. 

Foto: SP / Ingevuld kaartje van de actie

De oorzaak van de problemen ligt bij de landelijke politiek. De gevolgen zijn vaak niet menselijk meer. Duidelijk is dat het Eindhovense college doet wat ze kan om de veranderingen goed te laten landen. Dit rapport laat zien waar het knelt en wat de gemeente er nog meer aan zou kunnen doen om het in Eindhoven wel menselijk te houden.

Foto: SP / Rapport Menselijke maat in de zorg

SP Eindhoven wil graag met zorgverleners, zorgverzekeraars, mensen die zorg ontvangen en de gemeenteraad in gesprek om te bekijken wat er nodig is om de zorg te verbeteren. Daden klinken luider dan woorden!

Reactie toevoegen

U bent hier