h

Wij gaan 12 september naar Amsterdam! (voor de demonstratie Red de Zorg)

13 augustus 2015

Wij gaan 12 september naar Amsterdam! (voor de demonstratie Red de Zorg)

Foto: SP

De SP trekt samen met de FNV op om de zorg te verbeteren. Ik heb net de ruwe versie gelezen van het rapport wat gemaakt wordt van de kaartjes die binnengekomen zijn van de actie Hang de Vuile Was Maar Buiten. De tranen stonden in mijn ogen. Het is schandalig wat er wordt afgebroken. Nergens voor nodig. Daarom moeten we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om op 12 september naar Amsterdam te gaan.

Gelijktijdig met de Vuile Was-actie liep de actie van de Volkspetitie Red de Zorg van de FNV. Hiervoor zijn ruim 750.000 handtekeningen opgehaald in zeven weken tijd. Het helpt iets, maar we moeten dit kracht bijzetten. We gaan door tot er één miljoen handtekeningen zijn.

Daarnaast blijven we actie voeren. Samen met de FNV, de ouderenbonden, de belangenverenigingen van de jeugdzorg, GGZ, gehandicaptenzorg en velen anderen. 4 augustus waren een aantal vertegenwoordigers uit de diverse groepen naar Eindhoven gekomen op verzoek van de FNV. FNV wil graag een actiecomité Redt de zorg voor deze regio opzetten.  We hopen dat allerlei mensen, los van hun politieke overtuiging of vakbondslidmaatschap in actie komen. 12 september moet een grote manifestatie worden. En dat is nog maar het begin.

Wil je mee naar Amsterdam? Meld je dan aan via de website van het FNV. Wanneer genoeg mensen zich aanmelden, vertrekken er waarschijnlijk ook bussen vanuit Eindhoven waar je je kostenloos voor aan kunt melden.

Reactie toevoegen

U bent hier