h

Blog Mick van Son

30 november 2015

Werkloosheidscijfers... en de onzin ervan

Terwijl de economie een ietsepietsie groeit, blijven de werkloosheidscijfers onveranderd hoog. Daarover wordt minister Asscher ondervraagd door de Tweede Kamer. Daar gaan we weer! Banenplannen, onderzoeken en de neoliberale riedel dat de oudere werknemers te duur zijn. Pak af, die ouwelullendagen, voer demotie in en meer van die onzin.

Lees verder
27 februari 2015

Kiezersbedrog

De huidige regering speelt mooi weer met de ‘resultaten’ van de jarenlange bezuinigingen. Zo zou de werkloosheid flink zijn afgenomen. Dat klopt niet! De werkloosheid is toegenomen. Weliswaar maar weinig, maar toch. Wat is er gebeurt? Het CBS gebruikt op dit moment een nieuwe rekenmethode. Werd vroeger iemand die minder dan 12 uur per week werkte als werkloos beschouwd; nu is dat minder dan 1 uur. Het gevolg is dat personen die meer dan één uur per week werken, maar minder dan 12 uur, plotseling niet meer werkloos zijn.

Lees verder
2 februari 2015

Stress

‘Psychosociale risico's en werk gerelateerde stress behoren tot de grootste bedreigingen voor de veiligheid en de gezondheid op het werk. Zij hebben een belangrijke impact op de gezondheid van personen, organisaties en nationale economieën. Ongeveer de helft van de Europese werknemers is van mening dat stress algemeen voorkomt op de werkplek en stress veroorzaakt nagenoeg de helft van alle verloren werkdagen.’ Dit is wat het Europese Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk op haar site schrijft.

Lees verder

U bent hier