h

Bourgondischer

5 maart 2014

Bourgondischer

Zaterdag kwam ik thuis na de Lampegatse Optocht. Langs de kant carnavalsvierders die genoten van wat er allemaal voorbij kwam en in de optocht enthousiaste groepen, soms van wel vijftig personen, die allemaal op hun eigen manier uiting geven aan carnaval. Maar carnaval is meer. Carnaval is vooral het feest van de knipoog, even niet zijn wie je bent of juist jezelf benaderen met een knipoog.

De Lampegatse Optocht was een groot feest. Ondanks wat gaten en hier en daar een technische storing waren de reacties van zowel de deelnemers als de mensen langs de kant positief.

En toen ik maandagochtend de krant opensloeg, las ik dat dit ook geldt voor journalist Rob Schoonen. Ook hij heeft de Lampegatse Optocht op een heel eigen wijze ervaren… Helaas voor de Lampegatse Optocht… De SP krijgt er goed van langs, want de deelname van de SP zou het dieptepunt zijn van de optocht. Maar was carnaval niet het moment van de knipoog? Van de knipoog naar jezelf en naar de politiek? Ook ik vind het jammer dat er geen groepen meeliepen die de politiek van Eindhoven op de hak namen, wat wel gebeurt in veel dorpen en steden om ons heen, maar betekent dat dan dat politieke partijen, met een knipoog, niet mee mogen doen?

De link naar de verkiezingen is natuurlijk snel gelegd. Maar ik ken de heer Schoonen als een goede journalist, die zijn informatie netjes op orde heeft, ook iets weet van de onderwerpen waar hij over schrijft en hij weet dus ook dat de SP vaker mee heeft gelopen, ook als er geen verkiezingen zijn. Dat hij dat voor het gemak eventjes vergeten is, ach dat overkomt de besten…

Aangezien de SP vaker mee heeft gedaan, kwam de vraag van de Federatie Eindhovens Carnaval (FEC) of de SP dit jaar weer mee wilde lopen. De FEC heeft meerdere partijen gevraagd om deel te nemen, juist om te laten zien dat de politiek tussen de mensen staat en ook met een evenement als carnaval laat zien dat ze met een knipoog naar zichzelf kunnen kijken.

Jammer dat dit niet gezien wordt door een journalist die een hele pagina in het ED kan vullen over de Lampegatse Optocht en er dan voor kiest om de Lampegatse Optocht in een vooral negatief daglicht te plaatsen. Ik vraag me af hoeveel mensen zich uitgenodigd voelen om volgend jaar nog eens mee te doen aan de Lampegatse Optocht. Erg jammer, laten we zeggen een gemiste kans.

Salaai.

Bianca van Kaathoven
Lijsttrekker SP Eindhoven

Zie ook: Slogan ‘mantelzurger van ut joar’ slaat aan

 

Reactie toevoegen

U bent hier