h

Taxbus in Eindhoven weer terug naar Cibatax

22 september 2013

Taxbus in Eindhoven weer terug naar Cibatax

Al vaker heeft de SP melding gemaakt van de problemen rond het 'Collectief Vraagafhankelijk Vervoer', de Taxbus. Per 1 januari 2011 verzorgde de firma Waterberg, een dochter van 'Regiotaxi de Vallei' uit Veenendaal het Taxbus vervoer in de regio. In september 2010 waarschuwde de SP al, dat de kwaliteit en service in gevaar kwamen door een te lage aanbesteding.

En helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen. Al vanaf de eerste dag dat de firma Waterberg het Taxbus vervoer overnam, regende het klachten. Op 1 april van dit jaar is dan ook de overeenkomst, terwijl die eigenlijk pas op 1 januari 2015 verliep, met de firma Waterberg beƫindigd en is een nieuwe aanbestedingsprocedure gestart.

De Taxbus
De Taxbus

Blij verrast is de SP dan ook door de uitkomst van de nieuwe aanbesteding. Per 15 december wordt het Taxbus gebied rond Eindhoven-Helmond verdeeld over 3 bedrijven. Het Taxbus vervoer in de regio Eindhoven wordt opnieuw uitgevoerd door 'Cibatax'. Terwijl voor Helmond en omgeving het vervoer door 'Alptax' en in de Kempen door 'Van der Wijst' wordt uitgevoerd.

Dit zijn 3 bedrijven die goed bekend zijn in het gebied waar ze gaan rijden.

Veel gaat er voor de reiziger niet veranderen. Het huidige systeem en telefoonnummer blijft. Alleen krijgt iedere gebruiker een nieuwe pas. De SP verwacht wel dat de kwaliteit en service beter gaan worden door de gekozen methode. Ook verwacht de SP dat veel van de huidige chauffeurs over gaan naar 1 van de 3 nieuwe vervoerders.

Maar men mag van de SP verwachten dat wij zeer kritisch blijven en de nieuwe Taxbus vervoerders scherp blijven volgen.

Ernest Maas
Raadslid SP Eindhoven

U bent hier