h

Taxbus laat gebruikers in de kou staan

4 januari 2011

Taxbus laat gebruikers in de kou staan

Op 1 januari 2011 is het Taxbus vervoer in de regio, door een verplichte Europese aanbesteding, overgegaan van Cibatax naar Personenvervoer Waterberg BV, een dochteronderneming van Regiotaxi de Vallei. In een eerder artikel heb ik al mijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding. Helaas heb ik gelijk gekregen.

Afgelopen zondag 2 januari kwamen bij SP Eindhoven via de mail de eerste klachten over de service van de Taxbus binnen. Na een kort onderzoek bleek dat deze klachten nog maar het topje van een flinke ijsberg waren.

Taxbus in het centrum
Taxbus in het centrum

De klachtenservice wordt nu al overspoeld met klachten over de Taxbus-dienst van Waterberg. Het aantal klachten loopt inmiddels in de honderden. De klachten variƫren van het niet kunnen reserveren van een taxi, omdat de telefoon niet wordt opgenomen, tot het niet komen opdagen van de taxi.

Bij het verantwoordelijk taxibedrijf wordt de telefoon niet opgenomen. Volgens de klachtenservice is de verantwoordelijke persoon op vakantie.

Veel mensen zijn afhankelijk van de Taxbus,zeker in deze periode van het jaar. Daarom heb ik hierover vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Nu maar hopen dat er snel een oplossing komt, want dit kan niet.

De vragen aan het college vindt u hier (pdf file).

Ernest Maas
SP raadslid

SP bezorgt over service Taxbus in 2011

U bent hier