h

Johannes Buijslaan krijgt schoolzone

30 juli 2013

Johannes Buijslaan krijgt schoolzone

Door signalen uit de buurt rond de Johannes Buijslaan en optreden van de Eindhovense SP wordt er na de zomervakantie een schoolzone gerealiseerd op deze weg.

Al eerder heeft de SP aandacht besteed aan de onveilige verkeerssituatie op de Johannes Buijslaan. De Johannes Buijslaan ligt in een 30 KM-zone, maar dit is volgens de omwonenden erg onduidelijk. Er wordt vaak te hard gereden en rond basischool 'De Schakel' is de situatie erg onoverzichtelijk.

Spandoek van kinderen van basisschool 'De Schakel'
Spandoek van kinderen van basisschool 'De Schakel'

De SP had hierover raadsvragen gesteld, maar de antwoorden hierop waren niet waarop gehoopt werd. Besloten werd om de raadsvragen te agenderen in een commissievergadering, zodat ook andere partijen hun mening konden geven.

Veel partijen waren het met de SP eens dat de verkeerssituatie onveilig is. Verantwoordelijk wethouder Helms (VVD) besloot daarom om samen met de schooldirectie, buurtbewoners, ambtenaren, politie en hemzelf een afspraak te maken om de situatie te bespreken. Natuurlijk was ook de SP (als enige partij!) daarbij aanwezig.

Schooldirecteur Peter Leenhouwers en wethouder Joost Helms
Schooldirecteur Peter Leenhouwers en wethouder Joost Helms

Al snel werd duidelijk, dat een schoolzone, eventueel aangevuld met snelheidsbeperkende maatregelen, een effectieve en betaalbare oplossing voor het probleem is.

Het realiseren van de schoolzone had de meeste prioriteit en inmiddels zijn de tekeningen (pdf-file) al klaar. Na de zomer wordt begonnen met het aanleggen. Over snelheidsbeperkende maatregelen is nog niets duidelijk, maar de SP blijft de voortgang kritisch controleren.

Ernest Maas
Raadslid SP Eindhoven

Johannes Buijslaan 30 kilometer zone of toch niet?
Buurtbewoners Johannes Buijslaan niet tevreden

U bent hier