h

SP organiseert “briefing” over Air Liquide

10 april 2010

SP organiseert “briefing” over Air Liquide

SP-raadslid Bernard Gerard heeft in februari vragen gesteld over de nieuwe milieuvergunning van Air Liquide (zie Vragen over nieuwe milieuvergunning Air Liquide). Daarop kwam half maart een teleurstellend antwoord (zie Voorlichtingsbijeenkomst over Air Liquide). Het College hield de poot stijf.

Het Collegeantwoord had twee nieuwe zaken: dat Air Liquide geen rampenbestrijdingsplan had en dat het College dat ook niet nodig vond, en dat er een voorlichtingsbijeenkomst zou komen.

Die voorlichtingsbijeenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 17 april, tijdens de open dag.

Om de bevolking hierop voor te bereiden (dan heeft men de mening van twee kanten) heeft de SP een eigen briefing belegd, en wel op donderdag 15 april, om 20.00 uur, in een zaaltje van bejaardenhuis De Genderhof. Spreken zullen Wim Beekmans over veiligheid en chemie, en Bernard Gerard over industrieterrein De Hurk. Wim Beekmans is chemicus en voormalig coördinator van de Chemiewinkel van de TUE, en medewerker van de WNM. Bernard Gerard deed als raadslid veiligheidszaken.

De bewoners van het deel van de Genderbeemd, dat grenst aan De Hurk, zullen met een flyer geïnformeerd worden over de SP-avond. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

U bent hier