h

Luchtkwaliteit Eindhoven

 

10 januari 2016

Eindhoven heeft vanaf nu deel-fietsen als alternatief voor autogebruik

Foto: Studio040

Vanaf januari 2016 heeft Eindhoven deelfietsen, of 'Hoppers'. Dit zijn fietsen die mensen kunnen huren en op hetzelfde of een ander punt weer kunnen inleveren. De eerste fietsen zijn op woensdag 6 januari in gebruik genomen bij het Van Der Valkhotel aan de Aalsterweg. De provincie Noord-Brabant wil dat mensen sneller de fiets pakken en de auto vaker laten staan. Als wethouder Verkeer probeert Jannie Visscher goede alternatieven te bieden voor het gebruik van de auto als vervoermiddel binnen Eindhoven. Momenteel leidt het autogebruik in Eindhoven onder meer tot een slechte luchtkwaliteit op sommige plaatsen en dat is niet goed voor de gezondheid.

Lees verder
4 juli 2014

Milieudefensie meet luchtkwaliteit Eindhoven

Milieudefensie heeft op drie locaties in postcodegebied 5612 de luchtkwaliteit gemeten. Het eindoordeel is dat de lucht daar slechter dan gezond is en beter dan de wettelijke norm.

Lees verder
8 mei 2014

Aan de bezoekers van de SP-website

Beste mensen

Ik wil jullie vragen om een enquête in te vullen. Het volgende is aan de hand.

In Eindhoven bestaat het AiREAS-initiatief. De initiatiefnemers, waaronder Jean-Paul Close, willen activiteiten met als doel een gezonde stad.

Lees verder
4 januari 2014

Vuurwerk fijnstofpiek bij de jaarwisseling

In Eindhoven is in de afgelopen maanden een geheel nieuw meetnetwerk voor luchtkwaliteit neergezet, het AiREAS-netwerk. Als eerste netwerk in Nederland meet het stadsbreed en met grote snelheid ook ultrafijn stof (naast standaard fijn stof en NO2 en ozon). De calibratie van het net is zeer recentelijk voltooid en het is voor de eerste keer ingeschakeld bij de jaarwisseling. Daarover is een artikel geschreven.

Lees verder
17 september 2013

De eerste Airbox van het AiREAS-systeem hangt

De coöperatie AiREAS streeft naar een gezonde stad. Daartoe organiseert of steunt de coöperatie bewonersinitiatieven, en heeft zij de aanzet gegeven tot een geavanceerd systeem, waarmee onder andere ultrafijn stof gemeten kan worden.

Lees verder

U bent hier