h

Raadsvoorstel aanbesteding exploitatie IJssportcentrum met grote meerderheid aangenomen

17 maart 2016

Raadsvoorstel aanbesteding exploitatie IJssportcentrum met grote meerderheid aangenomen

Foto: onbekend / www.ijssportcentrum.nl

In de afgelopen maanden is er regelmatig gesproken over de eventuele sluiting van het IJssportcentrum Eindhoven. SP Wethouder Bianca van Kaathoven is aan de slag gegaan met alle energie die vanuit de stad is gekomen om te bekijken of het mogelijk was de ijsbaan open te houden. Uit het onderzoek dat de afgelopen maanden is uitgevoerd, kwam dat de beste optie voor de ijsbaan zou zijn om de ijsbaan te laten exploiteren door een andere partij dan Gemeente Eindhoven. Dat moet zorgen voor meer ruimte om te ondernemen, zodat de ijsbaan optimaal kans heeft om voort te blijven bestaan. In de raadsvergadering van dinsdag 16 maart heeft de gemeenteraad van Eindhoven het raadsvoorstel hierover met een grote meerderheid aangenomen. De kans dat de ijsbaan open kan blijven, is hiermee sterk toegenomen.

In het raadsvoorstel dat werd aangenomen staan de kaders die de gemeenteraad mee wil geven voor de aanbesteding van de ijsbaan. Deze randvoorwaarden zijn opgehaald uit de commissie Maatschappij en Cultuur van de gemeente en de input van het kernteam ijs.

In de voorwaarden is onder andere beschreven dat de toegangstarieven voor de ijsbaan onder een bepaalde grens moeten blijven. Er ligt ook in beschreven dat het gebouw waaruit de ijsbaan bestaat eigendom blijft van de gemeente, en dat de maximale bijdrage vanuit de gemeente 650.000 euro is. 

Wat nu volgt is dat er een dialoog wordt opgebouwd met eventuele ondernemers die de ijsbaan willen exploiteren. Voordat daarna de aanbesteding gaat beginnen, zal de wethouder de gemeenteraad informeren over de belangrijkste randvoorwaarden zoals evenementen, de gemeentelijke bijdrage, personele consequenties en tarieven.

De SP is blij dat er vooruitgang wordt geboekt en dat er wordt gekeken naar een solide oplossing die in de toekomst ervoor zorgt dat alle Eindhovenaren toegang hebben en houden tot de schaatsbaan. 

Lees voor de complete lijst van voorwaarden het Raadsvoorstel aanbesteding exploitatie IJssportcentrum.

Reactie toevoegen

U bent hier