h

Eindhoven is bereid extra opvang voor vluchtelingen te regelen

22 september 2015

Eindhoven is bereid extra opvang voor vluchtelingen te regelen

De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag met meerderheid ingestemd met de actuele motie Extra Opvang in Eindhoven. De huidige vluchtelingenproblematiek raakt ons allemaal. De vluchtelingenproblematiek schreeuwt om een krachtige Europese aanpak voor een menselijke oplossing. Eindhoven is een sociale en open stad waar niemand wordt uitgesloten. Als 5e stad van Nederland wil Eindhoven haar verantwoordelijkheid nemen, en wil laten zien dat we solidair zijn met de mensen die een extra hulp nodig hebben.

SP, ChristenUnie, BBL, Ouderen Appèl Eindhoven, D66, GroenLinks en PvdA dienen een motie in en roept het college op om bij betreffende instanties aan te bieden en positief te reageren op verzoeken voor extra opvang voor vluchtelingen in onze stad. De partijen roepen op om op de kortst mogelijke termijn een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om leegstaande gebouwen om te bouwen naar potentiële locaties voor noodopvang of permanente woonplekken voor vluchtelingen met een officiele status, en deze aan te melden bij de stichting Centrale Opvang Asielzoekers.
 
De motie is door de meerderheid gesteund.    

Reactie toevoegen

U bent hier