h

SP zoekt mensen die de vuile was uit de zorg verzamelen

15 juni 2015

SP zoekt mensen die de vuile was uit de zorg verzamelen

Foto: SP Eindhoven

Er is in het afgelopen jaar veel veranderd in de zorg. Er is veel bezuinigd en het regelen van zorg is een stuk ingewikkelder geworden. Hoe lang gaat dit nog door? Samen met medewerkers die het helemaal zat zijn van verschillende thuiszorgorganisaties hebben we over actie gesproken. De Volkspetitie van de FNV is prima. Maar hier in de regio moet echt wat gebeuren. De bestuurders bezuinigen en zeggen dat bezuinigen de enige optie is. De wethouders in de regio denken dat het goed gaat, want niemand protesteert. Wij weten dat het niet waar is. Het gaat helemaal niet goed, maar we praten er niet graag over. Cliënten durven niet te klagen - of kunnen dat niet meer. Niemand wil de vuile was buiten hangen. Maar als je er niets van zegt gaat het maar door. Dus gaan we juist wel de vuile was buiten hangen.

Wat kun je doen?

Werk je in de (thuis)zorg of ken je iemand die daar werkt? Vraag dan bij ons een paar ansichtkaarten aan en vul die in met alle collega's en cliënten die je kent. De kaarten kun je aanvragen via eindhoven@sp.nl. Je kunt ook je "vuile was" digitaal insturen. Als je gebruik maakt van de zorg of één van je familieleden kun je natuurlijk ook meedoen.

We hebben een ansichtkaart gemaakt, waarop mensen kunnen melden wat er niet goed gaat. Die kunnen ze inleveren bij collega's die meedoen met de actie of terugsturen naar het antwoordnummer dat op de kaart vermeld staat. In juli gaan we naar het hoofdkantoor van ZuidZorg om daar eens flink de vuile was buiten te hangen. We hebben voor ZuidZorg gekozen omdat dit de grootste instelling in de regio is. Je mag ook meedoen als je bij een andere zorginstelling werkt of zorg krijgt. Als er genoeg reacties zijn,gaan we ook langs bij de andere zorginstellingen.
Van alle reacties maken we een rapport. Zodat de wethouders een goed beeld krijgen van wat er mis is in de regio. Daarnaast sturen we dit rapport naar Renske Leijten, zodat zij ook in de Tweede Kamer de problemen aan kan gaan pakken.

De actie is vooral bedoeld voor medewerkers en cliënten in de thuiszorg, aanleunwoningen, begeleid zelfstandig wonen en verzorgingstehuizen. Daar wordt het meest bezuinigd. Het is een regionale actie. In andere gemeentes waar een SP is doet men ook mee.

Ben je echt geïnteresseerd? Kom naar de inloopavond.

Op 25 juni vanaf 20:00 uur organiseert SP Eindhoven een inloopavond over deze actie. Kom vanaf 20:00 uur in het SP partijhuis aan de Poeijersstraat 39 in Eindhoven materiaal ophalen en je verhaal vertellen. Neem je collega's mee. Het maakt niet uit of je lid bent van de SP of niet. Wij willen van iedereen zijn verhaal horen.

Reactie toevoegen

U bent hier