h

Meer aandacht voor voetganger, fiets en openbaar vervoer

22 november 2013

Meer aandacht voor voetganger, fiets en openbaar vervoer

In de raadsvergadering van dinsdag 19 november is het raadsvoorstel 'Eindhoven op Weg' en de achterliggende visie door de raad in ruime meerderheid aangenomen. Alleen CDA'er Stoevelaar stemde tegen.

In 'Eindhoven op Weg' wordt er binnen de ring meer aandacht gegeven aan het langzame verkeer. Waar het kan krijgen voetgangers, fietsen en openbaar vervoer voorrang en waar het moet de auto. Het voorstel gaat uit van een duurzame bereikbare stad.

Meer aandacht voor de fiets Meer aandacht voor de fiets

De SP had al eerder aangegeven volledig achter dit raadsvoorstel te staan. In de voorafgaande raadscommissievergadering heeft de SP nog even een uitbreiding van de huidige milieuzone ter discussie gesteld, maar de andere partijen voelden daar niets voor.

Tijdens de raadsvergadering kwam de VVD met een tweetal moties en een zevental amendementen om het raadsvoorstel aan te passen. De moties waren interessant, maar de amendementen voegden niets wezenlijks toe.

Een motie om te onderzoeken of in Eindhoven een eigen openbaar vervoer nachtnet mogelijk is kon op de volledige steun van de SP rekenen. Maar een andere motie, waarbij deze partij voorstelde om de laatste stadsbussen aan te laten sluiten op de laatste trein steunde de SP niet.

Op zich staat de SP volledig achter deze gedachte, maar zoals zo vaak zit hier de venijn in de staart. In de motie staat, dat het college binnen de kaders van de huidige concessie op zoek moet gaan naar mogelijkheden hiertoe. Iedereen weet dat een uitbreiding geld kost, geld dat dan ergens anders vandaan moet komen. De kans is dan groot dat andere, minder rendabele lijnen, moeten sluiten en dat is voor de SP nu een stap te ver.

Ernest Maas
Raadslid SP Eindhoven

 

Positieve geluiden over Eindhoven op weg Agenda van de Gemeenteraad van 19 november 2013

 

U bent hier