h

Woonbedrijf speelt het slim

29 september 2011

Woonbedrijf speelt het slim

Sinds juni 2010 heeft de SP zich sterk gemaakt om de bewoners van 8 flats in de Sterrenbuurt te ondersteunen bij hun langlopende probleem met de hoge stookkosten. Maandag bleek op de derde bijeenkomst voor de bewoners dat Woonbedrijf het slim heeft gespeeld.

In 2009 zijn de berekeningen van stookkosten bij veel bewoners in enkele flats van Woonbedrijf goed fout gegaan. Men moest ineens heel veel bij betalen. Woonbedrijf gaf in eerste instantie aan dat zij niks fout hadden gedaan, maar als je ineens een gasrekening krijgt voor alleen de verwarmingskosten van € 160 voor een kleine flat, dan snap je toch meteen dat dit niet kan kloppen. Omdat het een zeer ingewikkelde zaak is hebben we op verschillende manieren de bewoners proberen te helpen en op de hoogte gehouden.

ED journalist Geert van Elten krijgt uitleg van Paul Kivits
ED journalist Geert van Elten krijgt uitleg van Paul Kivits

Afgelopen zomer erkent Woonbedrijf ineens dat er iets fout is gegaan en stort een deel van het bedrag terug aan enkele bewoners. Bij een aantal gaat men persoonlijk langs en biedt excuus aan en een bloemenbon van € 10. Dat veel bewoners er niet meer van konden slapen, geen geld meer hadden voor eten en zelfs de verwarming niet meer aan durfden doen werd helemaal aan voorbij gegaan.

Volgens de SP klopt het nog steeds niet, maar daarover kunnen wij niet meer in gesprek met het Woonbedrijf. Maandag moesten we de conclusie trekken dat de meeste bewoners nu tevreden zijn, want op de derde bijeenkomst die we georganiseerd hadden kwamen slechts drie bewoners. Het was dus een slimme zet van Woonbedrijf om iets toe te geven en de bewoners een deel terug te geven.

De aanwezige journalist Geert van Elten van het Eindhovens Dagblad kreeg van de aanwezige mensen te horen wat het met ze gedaan had en vroeg zich na een uurtje af of deze mensen nog wel vertrouwen hadden in Woonbedrijf. Het antwoord was: ‘nee, ik vertrouw ze niet meer’.

Voor nu leggen we ons hier bij neer, maar we blijven contact houden met een paar bewoners en pakken het meteen op als we signalen krijgen dat er weer iets fout gaat.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier