h

SP zet zich in voor behoud van ’t Tejaterke in Best

20 september 2011

SP zet zich in voor behoud van ’t Tejaterke in Best

Hoewel Best alleen nog maar een SP-werkgroep kent, vond de SP-afdeling Eindhoven het hoog tijd om de Bestse inzet tot behoud van ’t Tejaterke te komen ondersteunen tijdens de Sociale Markt op “Bevrijdingsdag”, zondag 18 september.

De gemeente Best heeft vergevorderde plannen om deze thuisbasis van diverse Bestse culturele verenigingen te gaan slopen. De vraag naar alternatieven blijft onbeantwoord. De weinige culturele voorzieningen in Best worden allemaal al druk gebruikt en zijn óf ongeschikt, óf volgeboekt.

SP Tweede-Kamerlid Paulus Jansen was ook aanwezig
SP Tweede-Kamerlid Paulus Jansen was ook aanwezig

Zolang deze onzekerheid voortbestaat vindt (ook) de SP dat behoud sterk de voorkeur verdient. “Slopen kan iedereen”- dat weten Bestenaren als geen ander. Dat vinden ook ruim 400 bezoekers van de Sociale Markt, die hun handtekening kwamen zetten onder de SP-petitie.

Het kleurt weer rood in Best
Het kleurt weer rood in Best

Een van de ondertekenaars was Gerard van Opstal, gedreven ijveraar voor meer culturele activiteit in Best. “Juist de blanco doos-vorm van ’t Tejaterke maakt het zo geschikt voor de meest uiteenlopende manifestaties en voorstellingen. Uniek in Best!”

En laat die miljoenen-telmachine nou eens in het gemeentehuis. Het kan Best anders!

Henk Coolen
SP werkgroep Best

www.redtejaterke.nl

U bent hier