h

Stratums kinderparadijs

29 juli 2011

Stratums kinderparadijs

Dat de bibliotheek een Kinderparadijs is, bleek vrijdagmiddag bij de Stratumse bibliotheek op de Roostenlaan. Dit was de achtste bibliotheek die we bezochten voor de SP "bieb estafette". In deze bibliotheek viel extra goed op de een groot deel van de bibliotheekbezoekers jong zijn.

De dagverblijven in de buurt komen met de groep naar de bieb en nemen uitgebreid de tijd om de kinderboeken uit te zoeken. De leidster van Kinderopvang ‘Het avontuur’ ging gedisciplineerd met zeven kleintjes de bibliotheek in en vind het een leuk uitstapje om elke drie weken te maken. Even later zaten alle kinderen met een boekje aan in de kinderhoek.

De kinderen van Kinderopvang Het Avontuur
De kinderen van Kinderopvang Het Avontuur

Van een deel van de kinderen in deze buurt, komt er een groot deel anders moeilijk aan hun taalverwerving. Bij de bieb in Stratum komen ze goed aan hun trekken. Elke woensdagmiddag wordt er voorgelezen of indien nodig kan men doorverwijzen. Er gebeurd zoveel meer achter de schermen, daar hebben de meeste bezoekers geen erg in. Je vraagt je af of wethouder Schreurs (D66) hier wel erg in heeft.

Tussen de geparkeerde fietsen nog even een reactie
Tussen de geparkeerde fietsen nog even een reactie

De kinderen van groep drie van de basisscholen in Stratum kunnen in samenwerking met de bibliotheek het leesdiploma halen. Hiervoor moeten ze 30 boekjes lezen. “Waar moeten ze die anders halen, die ga ik echt niet kopen” was een reactie van een moeder met drie kleine kinderen.

De bezoekers bleven af en aan lopen
De bezoekers bleven af en aan lopen

Voordat we er erg in hadden waren we anderhalf uur aan de gang. Het afronden viel niet mee want de bezoekers bleven af en aan lopen. Gelukkig ligt er voor de mensen die ons gemist hebben tot eind augustus een estafette boek in elke bibliotheek.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier