h

Airportdirecteur Meijs huurt circus Renz af voor zijn PR

12 november 2010

Airportdirecteur Meijs huurt circus Renz af voor zijn PR

In de komende tijd zullen er belangrijke besluiten genomen worden over Eindhoven Airport. Hans Alders heeft zijn advies afgegeven. Een hoogst persoonlijk werkstuk, slechts gesteund door een deel van de Alderstafel. Dat advies ligt nu bij de nieuwe regering, die er wat van moet vinden.

Naar verluidt heeft men daar in Den Haag overigens niet heel veel haast mee, want de recessie slaat ook toe in het vliegverkeer en men heeft dringender zaken aan het hoofd. Wordt beweerd.

Flyers uitdelen bij de ingang
Flyers uitdelen bij de ingang / Foto: Henk Daalder

Airport - directeur Meijs probeert op zijn manier om de uitkomst te beïnvloeden. Daartoe heeft hij op kosten van het vliegveld drie maal circus Renz afgehuurd. Iedereen kon gratis binnen en het zat dan ook vol. Tussendoor heeft Meijs een 40-tal raadsleden en wethouders en hun partners en kinderen onthaald op spijs en drank. Het publiek bij de derde voorstelling moest een tijd in de rij staan voordat dit festijn afgelopen was.

De flyer werd goed ontvangen
De flyer werd goed ontvangen / Foto: Henk Daalder

Het Platform de 10 geboden voor Eindhoven Airport probeert op zijn manier eveneens de publieke opinie in het Haagse te beïnvloeden. Daarom hebben in totaal 10 personen (soms meermalen) in drie ploegen een flyer (pdf-file) uitgedeeld bij de ingang van het circus. Dat liep heel aardig. Meijs kwam zelf nog even kijken.

Het Platform probeert ook via de gemeenteraden en via de commissie EMG van PS invloed uit te oefenen. Zo is bijvoorbeeld in de gemeenteraad van Best een motie aangenomen (waarvan het concept door het Platform opgesteld is) dat men een nieuwe Regionale Overeenkomst wil. Over dit deel van de actie komt te zijner tijd informatie.

Media aandacht voor de actie
Media aandacht voor de actie / Foto: Henk Daalder

Naar aanleiding van de vele publiciteit rond deze actie ontving organisator Bernard Gerard van het Platform bijgevoegde brief van een tegenstander van de actie. Omdat in de brief standpunten worden ingenomen die door veel mensen gedeeld worden, is B.Gerard er eens goed voor gaan zitten om een antwoord te formuleren dat, evenals de brief, een bredere geldigheid heeft als alleen voor de twee afzenders. Deze briefwisseling vindt u hier.

Bernard Gerard

Actie flyer (pdf-file)
Briefwisseling met tegenstander

U bent hier