h

Overlast in Mensfort

22 oktober 2010

Overlast in Mensfort

Rond de zomer zijn er door verschillende partijen vragen gesteld over de situatie in Mensfort. Op elk van die vragen kwam het antwoord dat de verschillende partners met het probleem bezig zijn, zoals welzijn en politie. Het was zelfs zo, dat er geen nieuwe klachten meer waren gemeld.

Echter, afgelopen zaterdag heeft de SP gesproken met buurtbewoners in Mensfort en daaruit blijkt dat de overlast nog steeds aan de orde van de dag is. Een stille getuige was de nieuwe vuilnisbak die aan een lantaarnpaal hing, omdat een week tevoren met vuurwerk een vuilnisbak daar weggeblazen was.

Er zijn nog steeds problemen in het parkje aan de Barrierweg; hekken worden vernield, ruiten worden ingegooid, lantaarnpalen en vuilnisbakken worden weggeblazen met vuurwerk. Dit wordt door de buurtbewoners gemeld en behalve een nieuw hek of lantaarnpaal, verandert er weinig.

Er zijn buurtbewoners die elk incident hebben gemeld bij de politie. Maar de buurtbewoners geven aan dat de politie zegt niets te kunnen doen. Vernielingen, maar ook bedreiging en het gebruik van geweld tegen bewoners als zij klachten melden of de jongeren erop aanspreken en zelfs stenen door de ruit krijgen, de buurtbewoners krijgen te horen dat er niets gedaan kan worden.

Op 17 juni 2010 kregen de bewoners een brief van de Gemeente Eindhoven, met de vraag vooral meldingen te blijven doen. Echter, omdat er in de ogen van de buurtbewoners toch weinig gebeurt, zien zij de nut en noodzaak niet meer in van het doen van een melding. Dat lijkt ons niet het juiste signaal.

De SP heeft hierover de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte van de geschetste situatie?
  2. Welke maatregelen zijn sinds juni genomen om deze problemen aan te pakken?
  3. Hoe komt het dat bewoners te horen krijgen dat de politie geen actie kan ondernemen?
  4. In september zou de aanpak van overlast geƫvalueerd worden, is dit al gebeurd en wat was de uitkomst?
  5. Wat gaat het college doen om de problemen aan te pakken en hoe houdt zij de Raad hiervan op de hoogte?
  6. Hoe ziet het college deze problematiek in relatie tot de aanpak risicojeugd?

Bianca van Kaathoven

U bent hier