h

Van verdrietig naar blij

17 januari 2017

Van verdrietig naar blij

Wat een verschil van dag en nacht: het grote verdriet dat de brand in basisschool “De Rungraaf” in Vlokhoven op Nieuwjaarsdag teweeg bracht en de blijde gezichten anderhalve week later bij het binnengaan in de nieuwe school.

In de nieuwjaarsnacht kreeg ik het slechte nieuws dat brand de school onbruikbaar had gemaakt. Als wethouder onderwijs ben ik verantwoordelijk voor goede huisvesting van scholen. Ik stapte op de fiets naar de Vlokhovenseweg en daar trof ik bij de nog smeulende resten leerlingen en medewerkers van de school die nauwelijks konden geloven wat er gebeurd was. Ook familieleden en buurtbewoners stonden er verslagen en verdrietig bij.

Voor ons als gemeente betekende dit werk aan de winkel. Medewerkers van de gemeente kwamen terug van hun kerstvakantie om samen met de school te zoeken naar een ander geschikt gebouw. Dat lukte gelukkig heel snel: een leegstaand schoolgebouw aan de Leuvenlaan ligt niet ver van de oude school en bleek heel geschikt voor de leerlingen van de Rungraaf. Met man en macht is er gewerkt: door de gemeente, het personeel van de school, timmerlieden en installateurs.

En het is gelukt: op woensdag 11 januari begonnen de lessen op de nieuwe school. De kerstvakantie had voor de leerlingen van de Rungraaf maar twee dagen langer geduurd. Wat ik heel mooi vind is dat alle leerlingen en hun familie waren uitgenodigd om op dinsdagmiddag 10 januari alvast te komen kennismaken met de nieuwe plek.

Foto: Jannie Visscher
De leerlingen kwamen binnen over een rode loper en werden met applaus ontvangen door de juffen en meesters. In de school was een speurtocht uitgezet waardoor de kinderen de nieuwe school goed leerden kennen en alvast hun nieuwe lokaal konden opzoeken.

De school had er een klein feestje van gemaakt met een ballonnenkunstenaar en een poffertjeskraam. Samen met burgemeester Jorritsma ben ik er een kijkje gaan nemen. Het allermooist vond ik de blijde gezichten van de kinderen die meteen al heel tevreden waren met de nieuwe school.

Ik neem m’n petje af voor iedereen die keihard gewerkt heeft om te zorgen dat de kinderen weer gewoon naar school kunnen. Hopelijk helpt de mooie nieuwe school om de ellende van de brand snel te vergeten. En ondertussen ben ik trots op onze medewerkers die dit in zo korte tijd voor elkaar hebben gekregen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier