h

Wat betekent het om comissielid te zijn?

20 juni 2018

Wat betekent het om comissielid te zijn?

Wanneer ik vertel dat ik commissielid ben voor de SP is het maar  weinig mensen bekend wat dit precies inhoud. Het was voor mij ook even onduidelijk maar intussen heb ik ontdekt dat het inhoud dat je ontzettend veel invloed hebt op de Eindhovense maatschappij en dat je je vooral bezig houdt met de inhoud van onderwerpen, iets wat mij erg aanstaat!

Als commissielid ben je actief binnen de commissievergaderingen. De gemeente zorgt ervoor dat er mensen aanwezig zijn die kennis van zaken hebben of ergens verantwoordelijk voor zijn. Je kunt deze mensen alles vragen over een bepaald thema. In mijn geval Jeugdzorg, PGB en Sport. Tot nu toe heb ik enkel commissievergaderingen gehad die gingen over het PGB. In het voorstel dat voor ons lag stond opgenomen dat het vrij-besteedbaar bedrag afgeschaft zou gaan worden. Ik heb gevraagd waar cliënten hun administratiekosten dan van moesten betalen. Omdat deze vraag onvoldoende beantwoord kon worden hebben we uiteindelijk, enkele dagen geleden, deze maatregel in de raadvergadering kunnen tegenhouden met een meerderheid in de raad. Hierdoor behouden cliënten in Eindhoven 250,- euro van hun vrij-besteedbaar bedrag!

Buiten dat je invloed hebt in commissievergaderingen ben je ook actief binnen een team, de fractie. Ik kan je vertellen dat werken binnen de Eindhovense SP-fractie ontzettend veel energie geeft! We zijn met een club mensen die allemaal een sterke drive hebben om Eindhoven beter te maken. Iedere maandagavond wordt de fractievergadering gehouden en vergaderen we over actuele themas en bepalen wij de agenda van de raad! Doordat we uit een grote en kundige groep bestaan kan iedereen zich erg specifiek richten op een aantal thema’s. Dit zorgt voor een fractie die precies weet wat er speelt, veel kennis van zaken heeft en een hoop op de agenda van de raad kan brengen!

Ik ben er zeker van dat de SP Eindhoven de komende jaren een groot verschil gaat uitmaken voor de Eindhovense burgers. We zijn sterk en gemotiveerd, het verdedigen van het vrij besteedbaar budget was nog maar het begin!

Sytze Van Der Veen, comissielid Jeugdzorg, PGB en Sport.

U bent hier