h

Sytze van der Veen

Ik ben Sytze van der Veen, 23 jaar en psychologie student. Mijn naam verraadt natuurlijk al een deel van mijn verhaal: ik ben tot mijn negende opgegroeid in het Friese plaatsje Heerenveen, 100 meter van het bekende ijsstadion Thialf. Op 9 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Bladel. Helaas heb ik tussen mijn 14e en mijn 19e in de jeugdzorg moeten wonen.

Wanneer je opgroeit in een omgeving waar mensen anders zijn dan andere mensen, ontdek je waarin jij zelf verschilt. Ik heb ontdekt dat ik iets wil betekenen voor Eindhoven, een verschil wil maken. In de jeugdzorg groeien de kinderen op die het ’t moeilijkst hebben, kinderen die een belangrijk deel kunnen uitmaken van de toekomst. Juist voor deze groep moeten we dit verschil gaan maken. Om ervoor te zorgen dat generaties na mij ook goede zorg blijven krijgen is het belangrijk om voldoende middelen beschikbaar te stellen. Wij vinden dat het geld voor de jeugdzorg geoormerkt moet worden. Ook moeten we met elkaar gaan afspreken welke zorg we precies als basis willen zien, een basis waar iedereen recht op heeft binnen onze stad.

Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om mensen weer opnieuw te verbinden. De mensen in onze maatschappij komen steeds meer tegenover elkaar te staan in plaats van naast elkaar. Hoe vaak hoor je wel niet dat mensen boos zijn op vluchtelingen omdat ze voorrang krijgen op een sociale huurwoning? We moeten ervoor zorgen dat iedereen genoeg heeft. Op deze manier hoeven we niet meer te ‘vechten’ voor beperkte middelen en kunnen we weer echt gaan samen leven.

U bent hier