h

Vakantie

27 juni 2014

Vakantie

De VVD komt met het voorstel dat mensen in de bijstand pas veertien dagen op vakantie mogen nadat ze een half jaar gesolliciteerd hebben- of een maand nadat ze één jaar naar een baan hebben gezocht.

De lijst Bontes van Klaveren vindt dat een slap voorstel en pleit ervoor dat deze mensen helemaal niet op vakantie mogen. Bijstandsgerechtigden hebben immers iedere dag vakantie.

Om te beginnen is het VVD-voorstel een oplossing voor een niet bestaand probleem. Krijg je sneller een baan als je niet op vakantie gaat? Nee, het is gewoon een loze opmerking om de onderbuik gevoelens van hun potentiele aanhang te voeden. Nu de peilingen voor de VVD dramatisch zijn proberen ze de kiezers op rechts te paaien.

Erger is dat dit voorstel de burgers, die het noodgedwongen met een uitkering moeten doen, schoffeert.

Indirect wordt de indruk gewekt dat mensen in de bijstand makkelijk een maandje naar de Costa del Sol kunnen om vakantie te vieren. Als je jezelf met een uitkering al een auto kunt permitteren ben je halverwege Frankrijk al even veel geld kwijt als het bedrag waar je normaal gesproken een maand lang je gezin van kunt(moet) voeden.

Het is dan ook een voorstel dat alleen de kloof tussen de armen en de rijken vergroot. Het ideaal van een minister-president die geen visie zegt te hebben. Hij heeft alleen een achteruitkijkspiegel die terugblikt op de middeleeuwen.

Mick van Son

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier