h

VOOR DE SP IS GROEIEN GEEN DOEL OP ZICH

9 november 2022

VOOR DE SP IS GROEIEN GEEN DOEL OP ZICH

Onlangs stelde de gemeenteraad van Eindhoven de begroting met daarin de plannen voor volgend jaar vast. In die begroting is te lezen dat de gemeente alles op alles wil zetten om als stad te groeien.  De SP vindt dat “groeien om te groeien” geen doel op zich moet zijn. De SP wil dat de mensen die hier wonen een goed leven kunnen leiden. Daarvoor is het belangrijk dat we als mensen zuinig zijn op elkaar en op onze omgeving, voor nu maar zeker ook voor de toekomst van onze kinderen. Daarom legden wij de nadruk op zorg voor het klimaat en een leefbare stad waar iedereen mee moet kunnen doen en mensen niet in armoede leven.

Concreet hebben wij voorgesteld om beter rekening te houden met mensen in een rolstoel. Tegenwoordig legt de gemeente naast parkeerplaatsen voor auto’s vaak een uitstapstrook aan van slechts 60 cm. Dit terwijl voor mensen in een rolstoel 90 cm breedte nodig is. Helaas haalde dit voorstel geen meerderheid onder andere omdat de partijen GroenLinks, PvdA en D66 tegen ons voorstel stemden. Gelukkig heeft de wethouder wel beloofd om volgend jaar met een plan te komen over hoe de stad beter toegankelijk kan worden voor mensen in een rolstoel of met een andere beperking.

Met een ander voorstel had onze SP-fractie succes: we stelden voor dat wanneer er nieuwe  sociale huurwoningen worden gebouwd dat die dan minstens 30 jaar voor sociale huur beschikbaar moeten blijven. Nu is dat maar 15 jaar. Dat betekent dat na 15 jaar de huur flink verhoogd kan worden waardoor veel mensen dat niet meer kunnen betalen. Het college heeft beloofd dit te zullen regelen voor alle sociale huurwoningen.

In de gemeenteraad is nog veel meer besproken. Wie de vergadering wil terugkijken kan dat doen via de website van de gemeente Eindhoven

Reactie toevoegen

U bent hier