h

SP op bezoek in de Bennekel met vragen over WIJeindhoven

14 september 2015

SP op bezoek in de Bennekel met vragen over WIJeindhoven

Twee SP raadsleden hebben op maandag 14 september een bezoek gebracht aan de buurt De Bennekel in Eindhoven. Reden hiervoor zijn de aanhoudende klachten over WijEindhoven en de zorg in de gemeente. De SP koos de Bennekel omdat WIJeindhoven hier al het langst actief is. Ook speelden vragen over de zorg in de buurt een grote rol bij ons bezoek.

Bij ons bezoek constateerden wij dat WIJeindhoven nog veel te weinig van zich zelf heeft laten horen. 8 van de 11 mensen die wij gesproken hadden wisten niet af van het bestaan van WIJeindhoven, terwijl WIJeindhoven al 2 jaar actief is in die buurt. Ook vroegen we de mensen of er een folder of andere informatie verstrekt is, het antwoord was iedere keer nee.

Tijdens een van onze gesprekken bleek dat men vindt dat de buurt achteruit is gegaan sinds WIJeindhoven het heeft overgenomen

Bij ons bezoek hebben we ook aandacht besteed aan de zorg in de buurt. We kwamen veel mensen tegen die ons vertelden dat de zorg steeds kariger word, en dat de kwaliteit van zorg erg achteruit gegaan is. We hebben ook mantelzorgers gesproken, zij gaven aan dat de hulp die ze kregen bijna weg was. Ook werd gezegd dat veel mensen heel eenzaam zijn en geen familie meer hebben om voor ze te zorgen. Dit zijn verontrustende dingen die wij hebben opgepikt.

Tot slot hebben wij ook 2 thuiszorgmedewerkers gesproken die aangaven dat de kwaliteit van zorg erg achteruit is gegaan. Verder vertelde een van deze medewerkers dat zij en haar collega’s veel meer bezig zijn met administratief werk, waar men niet voor betaald krijgt. Verder moet men zelf voor vervanging zorgen. Kortom we hebben heel veel zaken gehoord waarmee wij als SP in de raad en daar buiten er iets mee kunnen gaan doen om ervoor te zorgen dat de zorg en WIJeindhoven verbeterd worden.

Reactie toevoegen

U bent hier