h

Geluidwerende maatregelen spoor Tongelre dankzij SP stuk dichterbij

3 mei 2015

Geluidwerende maatregelen spoor Tongelre dankzij SP stuk dichterbij

Foto: SP

Vanwege werkzaamheden aan het spoor in Duitsland rijden er de komende jaren extra veel goederentreinen door Eindhoven. Met name in Tongelre ondervinden bewoners geluidsoverlast door passerende treinen. Dat wordt door de forse toename van het treinverkeer alleen nog maar erger. 

De gemeente Eindhoven, in de persoon van SP-wethouder Jannie Visscher, dringt met de bewoners en met andere gemeentes bij verantwoordelijk staatssecretaris Mansveld aan op geluidwerende maatregelen. Woensdag 29 april was er in de Tweede Kamer een overleg over de gevolgen van het extra treinverkeer. Op verzoek van de SP-fractie in de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris toegezegd dat ze gaat proberen geluidwerende maatregelen, die ze van plan was pas over enkele jaren te treffen, naar voren te halen in de tijd. 

De SP is heel blij met deze toezegging en zal er bij het college op aandringen om ervoor te zorgen dat de bewoners van Tongelre hier zo snel mogelijk van kunnen profiteren.

Reactie toevoegen

U bent hier