h

SP vraagt duidelijkheid over de klachten bij Werkleerbedrijf

7 april 2015

SP vraagt duidelijkheid over de klachten bij Werkleerbedrijf

De SP Eindhoven heeft vragen gesteld aan de wethouder Staf Depla (PvdA) over het werkleerbedrijf. In de afgelopen weken kregen aantal fractie's anoniem klachten binnen over het werkleerbedrijf. Een aantal uitkeringsaanvragers dat er een verplicht traject doorliep, voelt zich onderschat en ondergewaardeerd. Ook heerst er in hun ogen willekeur: casemanagers beoordelen de inzet van de deelnemers en slechte beoordelingen leiden tot strafkortingen op de uitkering. Het resultaat is dat bij het Werkleerbedrijf de angst regeert.

Naar aanleiding van deze klachten heeft Murat Memis (SP) vragen gesteld aan de wethouder. De SP vraagt een onafhankelijke klachtencommissie om de mensen het vertrouwen te geven dat ze zonder angst hun klachten in kunnen dienen. Verder vraagt de SP aan de wethouder hoe wij deze angst om kunnen buigen naar een goed gevoel om dit traject goed bedoeld is om mensen te helpen op basis van maatwerk. 
 
De wethouder geeft toe dat het klachtencommissie die er nu is niet de functie vervuld heeft. De wethouder zal met een terugwerkende kracht een onafhankelijke onderzoek doen. Er zal gevraagd worden naar de ervaring van mensen die de traject gevolgd hebben. In dit onderzoek zal ook de cliëntenraad en de procedure meegenomen worden.

Reactie toevoegen

U bent hier