h

Petitie Taming Aviation aangeboden

21 november 2014

Petitie Taming Aviation aangeboden

Taming Aviation is een burgerinitiatief uit Oostenrijk, dat een groot aantal organisaties rondom Europese luchthavens verenigd heeft in een petitie aan het Europese parlement. Bedoeling is om de luchtvaart te ' 'temmen' met eisen als geen nachtvluchten, geen heimelijke staatssteun, stillere vliegtuigen etc. Het Europees Parlement heeft hier een vinger in de pap.

Eerder berichtten we op deze website al over deze petitieInmiddels is de petitie, met meer dan 140 handtekeningen eronder van omwonendenorganisaties uit 10 lidstaten van de Europese Unie, aangeboden aan het Europees Parlement, en wel aan mevrouw Cecilia Wikström, voorzitter van het Petition Commitee van dat parlement. Dat gebeurde op 18 november 2014 .

Op de bovenste foto zie je alle afgevaardigden met Keith Taylor, lid van het Europees Parlement.

Van links naar rechts: Ulrike Müller (lid Europees Parlement), John Stewart (HACAN), Keith Taylor (lid Europees Parlement), Susanne Heger (Initiator), Cecilia Wikström (lid Europees Parlement)

De standpunten van het internationale burgerinitiatief, tevens de eisen in de petitie zijn terug te vinden op www.tamingaviation.eu.

Reactie toevoegen

U bent hier