h

Update van de formateurs

3 mei 2014

Update van de formateurs

Sinds de vorige update over de coalitievorming in Eindhoven hebben er alweer verscheidene formatiegesprekken plaatsgevonden. Ruimtelijke ordening, wijken en mobiliteit waren eerst aan de beurt, gevolgd door een brede sessie over de gemeentelijke financiën.

Ook is er in de afgelopen week flink geschreven aan het akkoord, dat al behoorlijk vorm begint te krijgen. We zijn zeer positief over het vlotte verloop van het formatieproces en de productiviteit van de samenwerkende partijen en de ambtelijke ondersteuning.

Er is op dit moment nog niet gesproken met de partijen over portefeuilles, portefeuilleverdeling of namen van mogelijke bestuurders. Het uitgangspunt is om eerst inhoudelijk een akkoord te bereiken over hoe de gezamenlijke partijen de toekomst van Eindhoven zien in de komende vier jaar.

Die toekomst kan en wil de gemeente niet alleen invullen. Zoals al in de rapportage van informateur Han Noten stond opgeschreven, wil deze coalitie op zoek naar grensoverschrijdende samenwerking. Vandaar is deze week een gesprekkenserie gestart met allereerst de niet-coalitiepartijen, gevolgd door vertegenwoordigers uit verscheidene maatschappelijke velden. We leggen ons open oor ook bij externe partijen te luister, om zo met een integrale blik en een breed draagvlak aan een nieuwe bestuursperiode te beginnen.

Zoals het proces nu verloopt, denken we vast te kunnen houden aan de planning zoals eerder gecommuniceerd, Dat betekent dat we hopen over ongeveer 3 weken het coalitieakkoord te kunnen presenteren.

In de tussentijd houden we u uiteraard op de hoogte van de vorderingen.

Met vriendelijke groet,
Staf Depla en Caro Goudriaan
Formateurs

Reactie toevoegen

U bent hier